3 goda nyheter från Nya Zeeland

Nu finns det tre nya fina viner från Kahurangi att beställa: En mycket fruktig Pinot Noir, en krispigt doftrik Sauvignon Blanc och en Riesling med angenäm mineralton och välbalanserad syra.

Kahurangi Estate i Nelson på Nya Zeelands sydö är en av våra trogna leverantörer och deras viner har funnit många svenska vänner. Förra året fick vineriet nya ägare, men vinmakarna Neil Todd och Emanuelle David finns kvar och sätter sin prägel på vinerna.

Pinot Noir, Sauvignon Blanc och Riesling trivs mycket bra på Nya Zeeland tack vare många soltimmar och svala nätter. Klimatet gör att druvornas smak förstärks, vilket ger viner av hög kvalitet.

Här är de tre nyheterna:

Kahurangi Estate Pinot Noir 2017 är ett medelfylligt rödvin som passar till honungsbräserad anka, lammstek, stekt fisk, sallader och mildare ostar. Nr 70414, pris 189 kr i beställningssortimentet. Läs mer och beställ HÄR.

Kahurangi Estate Sauvignon Blanc 2018 är ett torrt vitt vin med fin fruktighet som är gott till skaldjur och ostron men även till fisk och sallader. Nr 75026, pris 149 kr i beställningssortimentet. Läs mer och beställ HÄR.

Kahurangi Estate Dry Riesling 2018 är ett torrt vitt vin som görs på druvor från Nya Zeelands äldsta Rieslingvinstockar. Det passar som apéritif och till de flesta fisk- och skaldjursrätter, kyckling, sallader samt asiatiskt kök. Nr 70416, pris 149 kr i beställningssortimentet. Läs mer och beställ HÄR.