Toppbetyg för Mantra Pinot Noir

Mantra Pinot Noir 2015 är ett alldeles speciellt vin, tycker vi. Det produceras av Bodega Secreto Patagonico i provinsen Neuquén i södra Argentina.

Längre söder ut än så här i världen odlas inga druvor – det är knappt att det går i Neuquén heller. Vintrarna är bistra och somrarna utmanar med extrem värme och stora temperaturskillnader mellan dag och natt. Men klimatet har också sina fördelar. Torkan och den ständiga blåsten gör att vinrankorna håller sig friska och bekämpningsmedel behöver inte användas. Däremot är konstbevattning ett måste.

Mantra Pinot Noir har funnits i Sverige sedan hösten 2017 och har fått det ena fina omdömet efter det andra, inte minst av Alf Tumble i Dagens Nyheter. Han har under våren i år haft med vinet i sin lördagsspalt flera gånger. Betyg: 4 på en 5-gradig skala.

”Kan inte låta bli att gilla det här. Ett vin som står pall för det mesta i örtkryddad köttväg”, skrev Andreas Grube i Svenska Dagbladet vid lanseringen.

 

PERFEKT TILL GRILLAT

Mantra Pinot Noir har en angenäm doft med ton av jordgubbar, körsbär och muskot. Fruktig smak med inslag av röda bär och körsbär, frisk syra med välbalanserad avslutning. Det passar perfekt att dricka till fläsk- och nötkött, lättare vilt- och svamprätter samt tomatbaserade såser. Nr 2668, pris 119 kr i Systembolagets beställningssortiment. Du beställer det enklast HÄR.