Godbitar att ge bort!

Systembolagets beställningssortiment innehåller ett unikt stort utbud av vin- och spritdrycker. Men det gäller att hitta godbitarna. Här tipsar vi om tre fina viner från Granqvist Beverage House som du kan beställa för att ge bort i julklapp!

 

RÖD RARITET TILL KOMPISEN SOM GILLAR SPANIEN
Laudum Nature Monastrell Old Vines är julklappen till kompisen som gillar röda, smakrika viner från Spanien. Det görs uteslutande på Monastrell, den blå druvan som har sitt ursprung i Alicante i söder. Druvorna kommer från ekologiskt certifierade odlingar som inte konstbevattnas, vilket gör att de når högsta möjliga mognad på naturlig väg. Rotstockarna har en genomsnittlig ålder på minst 30 år – i många fall betydligt äldre. Så det är med rätta vinet har fått beteckningen ”Old Vines”. Smaken är rik och välbalanserad med inslag av söta örter, tobak, kakao och vanilj. Det passar perfekt att dricka till rätter av lamm, gris, nöt och vilt samt lagrade hårdostar. Nr 72825, priset är endast 129 kr i beställningssortimentet. Beställ här!

 

SHIRAZ TILL BAROSSAFANTASTEN
Schild Estate Shiraz 2015 produceras av familjen Schild i Barossa Valley i södra Australien. Deras fina Shiraz blir en uppskattad gåva till vännen som helst dricker fylligt rött! Vinet bjuder på en stor doft och intensiv smak med toner av mörka bär med inslag av plommon, choklad och vanilj. Drick som det är eller till kraftiga kötträtter och lagrade hårdostar. Nr 75398, pris 199 kr. Beställ här!

 

KLASSIKER TILL VITVINSÄLSKAREN
Edition Chremisa Grüner Veltliner 2017 från Krems i Österrike är en perfekt julklapp till släktingen som helst dricker klassiska vita, torra viner. Smaken är frisk med inslag av mineral, frukt, bär och ett lätt pepprigt avslut. Passar fint till kraftigare fiskrätter, lättare kötträtter, husmanskost och lättkryddade pastarätter. Nr 72106, pris 189 kr i beställningssortimentet. Beställ här!