Kluckande klappar

Har du köpt alla julklappar ännu? Om inte – här kommer några tips på kluckande klappar till vännerna som gillar goda viner.

KRYDDIGT MED TONER AV CHOKLAD
Schild Estate Shiraz 2013 blir en fin julklapp till kompisen som gillar röda viner från Nya Världen – speciellt Australien. Det är ett klassiskt, fylligt rött vin från Barossa Valley som bjuder på stor doft och smak med inslag av plommon, choklad och vanilj. Vinet passar utmärkt att servera exempelvis till kraftiga kötträtter baserade på vilt, nöt, lamm och lagrade hårdostar men även till mustiga pastarätter. Nr 75398, pris 195 kronor i beställningssortimentet.
Det finns ytterligare två viner från Schild Estate att beställa – en Cabernet Sauvignon och en Chardonnay. Läs mer här!

 

 

TOPPVINER FRÅN VALPOLICELLA
(Tillfälligt slut. Åter i lager 20 december)
Amarone della Valpolicella Classico 2009/2013 från Scriani är ett vin i världsklass som garanterat uppskattas av Amaroneälskare! Det får gång på gång riktigt fina omdömen i provningar. Nr 73769, pris 379 kr i beställningssortimentet.
Vinet kan även köpas i en trälåda tillsammans med två andra toppviner från Scriani. Nr 76019, pris 710 kronor.
Scriani har också tagit fram en trälåda med sex flaskor Valpolicella Classico Superiore ”Rosso de Laura” 2014. Nr 78759, pris 930 kronor.

 

SÖTT AV BÄSTA SORT
Chateau Dereszla Tokaji Aszú 5 Puttonyos
är en passande present till vännen som gillar söta viner. Chateau Dereszla i Tokaj i Ungern är en av världens främsta producenter av söta viner som får sin sötma naturligt från druvorna. Vinet har söt och frisk smak med inslag av fat, aprikoser, kokos, saffran och honung. Perfekt till ädelost, fruktdesserter, gåslever och paté. Vinet finns i Systembolagets fasta sortiment. Aktuell årgång är 2013. Nr 2901, pris 189 kronor.