Överraska med whisky

Önskar sig dina vänner whisky i julklapp? Här är några tips på vad du kan köpa till nybörjaren, konnässören och den som tror sig redan ha provat allt som är värt att prova!

 

STILLA VATTEN TILL NYBÖRJAREN
Staile Uisge The Drum Single Highland Malt är en mild och rund dryck till vännen som är nyfiken på whisky – men som inte provat mer än några få gånger! Staile Uisge passar som apéritif, digestif, på egen hand, till en bit mörk choklad eller kanske en cigarr. Det spännande namnet Staile Uisge är gaeliska för ”stilla vatten” och uttalas ”stajl oschk”. Nr 86666, pris 299 kr i beställningssortimentet. Beställ här!

 

SHERRYFATLAGRAD IRLÄNDARE TILL KONNÄSSÖREN
Jack Ryan Single Malt 15 YO Bourdega Bourbon & Sherry Cask är ett bra val till vännen som gärna upptäcker en extraordinär whiskey från Irland. Den har lagrats 15 år i gamla bourbonfat och slutligen 6 månader i fat som innehållit Oloroso-sherry! Smaken är rund och mjuk med inslag av ananas, citrus, aprikos och honung. Avnjut till kaffet och mörk choklad. Nr 89459, pris 999 kr i beställningssortimentet. Beställ här!

 

SKOTSK DYRGRIP – TILL DIG SJÄLV?
Glenrothes 1988 Single Malt 27 YO Cask Strength Pearls of Scotland ”Golden Pearl Collection” är en fin julklapp till den som redan tror sig ha provat det mesta. Kanske är det du själv? Den här pärlan – som tappades på flaska 2015 efter 27 år i bourbon- och sherryfat – har en len, lätt rökig smak med inslag av frukt, vanilj och kryddor. Alkoholhalten är 50,6 %, det vill säga Cask Strenght. Nr 82475, pris 4 999 kr i beställningssortimentet. Beställ här!

 

TILL CHOKLADÄLSKAREN
Rhum Extra Premium Selection Guyana 12 YO Demerara Distillers Limited bjuder på en rund och fruktig smak med lagom sötma, lite kryddighet och lång avslutning. Kompletterar du flaskan med en mörk choklad av god kvalitet blir chokladälskaren garanterat riktigt glad! För det finns väl ingen bättre kompis till rom än mörk choklad? Möjligen en cigarr… Nr 87054, pris 699 kr i beställningssortimentet. Beställ här!