Styrkan hos en blend!

En blend är ett vin som produceras av mer än en druvsort. Medan ett endruvsvin blir en spegling av det aktuella skördeåret, med stora smakskillnader mellan olika årgångar, kan en blend smaka nästan exakt likadant år efter år. Här har vinmakaren en unik möjlighet att skapa en specifik smakprofil genom att blanda olika karaktärer. En druva ger mer syra, en annan bidrar med struktur. Någon smakar peppar och en annan svarta vinbär.

Genom att blanda spännande druvor kan man skapa intressanta blender. Till de mest välkända hör Champagne (Pinot Meunier , Pinot Noir samt Chardonnay) och de röda Bordeauxvinerna (som ofta är en blandning med druvorna Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Malbec och Petit Verdot).

I december lanserade vi på Granqvist Beverage House en Red Blend som är speciellt framtagen för att passa den svenska marknaden. Vinet framställs av de blå druvorna Syrah, Petit Sirah och Cabernet Sauvignon. För att mjuka upp och skapa fruktighet används också en liten del av den gröna druvan Viognier. Smaken bjuder på mogna mörka bär och ett friskt kryddigt avslut med runda tanniner. Ivory & Burt Red Blend är ett utmärkt buffévin, men det passar kanske allra bäst till en nygrillad hamburgare!

Ivory & Burt Red Blend
Nummer 2497
Pris 139 kronor
www.granqvistbev.se/2497