Sommar, sol och rosé!

Finns det något somrigare än rosévin? Helt underbart att avnjuta varma dagar och ljumma kvällar! Här tipsar vi om tre rosa godbitar från Frankrike och Tyskland som passar riktigt bra i sommar. Njut!

Rosévin är populärare än någonsin och många dricker gärna rosa året runt. Men det är nu på försommaren som de är allra bäst att avnjuta. Våra tre roséviner är olika personligheter som passar bra vid olika tillfällen. Beställ hem hela trion så du är förberedd för kommande lata sommardagar!

Chateau Les Valentines Rosé

Château Les Valentines Côtes de Provence Rosé 2017 är ett magnifikt, ekologiskt, torrt rosévin från det underbara landskapet i södra Frankrike som är det rosa vinets hembygd. Görs av blå druvor – Grenache, Cinsault, Syrah och Mourvedre – som efter pressning jäser med druvskalen i 16 timmar. Då blir det ett friskt vin med inslag av grapefrukt, fänkål och torkade örter. Läckert som apéritif, till milda ostar, risotto samt grillade kött- och fiskrätter.
Nr 71474, pris 195 kr. Beställ vinet enklast på granqvistbev.se/71474

Rosalie Rosé Dry

Rosalie Rosé Dry 2016 från Deidesheim i Tyskland görs på sex druvsorter, vilket är ovanligt många när det gäller rosé. Fem av sorterna – som kan variera från år till år – pressas och fermenteras tillsammans. Det vackert hallonröda vinet får sedan sin slutliga smak- och färgbalans med en väl avvägd andel Cabernet Sauvignon-druvor.
Rosalie Rosé Dry har en fin doft av röda bär, stor fruktighet med lång avslutning. Perfekt att dricka som apéritif, till sommarens goda sallader, skaldjur eller på egen hand.
Nr 78406, pris 99 kr. Du beställer vinet enklast på granqvistbev.se/78406

 

 

Portugieser Weissherbst QbA Halbtrocken

Portugieser Weissherbst QbA 2017 kommer också från Deidesheim och görs enbart på den blå druvan Portugieser som får jäsa i en knapp vecka innan filtrering och buteljering. Weissherbst ska enligt den tyska vinlagen göras av en enda blå druvsort och druvorna ska komma från samma ort. Vinet är halvtorrt och saftigt lättdrucket med fina toner av jordgubb och hallon. Utmärkt som apéritif och på terrassen, till de flesta sallader, kallskuret, lättare kötträtter och stekt fisk.
Nr 73763, pris 99 kr. Beställ på granqvistbev.se/73763