Chévre- och rödbetssked

Till 20-25 skedar behöver du:

  • 2 medelstora rödbetor
  • 100 g chévreost, skivad
  • Valnötter, lika många som antalet skedar du gör
  • Flytande honung
  • Flingsalt

 

Koka rödbetorna i saltat  vatten cirka 45 minuter. Kontrollera med en sticka att de blivit tillräckligt mjuka. Tryck sedan av skalen. Dela rödbetorna på mitten och skiva dem i tunna skivor, knappt en halv centimeter. Tag fina skedar och lägg upp på ditt serveringsfat. Lägg en rödbetsskiva på varje sked. Lägg sedan på ost, en valnöt och ringla slutligen över den
flytande honungen.

 

TIPS: Vill du att gästerna ska få både två och tre skedar med chévre och rödbeta kan det vara en god idé att ha en uppsättning med lite mer vardagliga skedar eller kanske plastskedar när de som finns på det första serveringsfatet är slut.