Fiskfilé med vintergrönsaker

4 PORTIONER

4 fiskfiléer á 160 g, gös eller torsk
citronsaft
salt
peppar
2 gula paprikor
2 gröna paprikor
2–3 stjälkselleri
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
16 körsbärstomater
100 ml torrt vitt vin (t ex Tokaji Furmint, Nr 6214, pris 89 kr i ordinarie sortiment)
300 ml grönsaksbuljong
2 msk smör
2–3 msk små kapris
1 msk olivolja
1 msk stora kapris

Skölj fiskfiléerna i kallt vatten och torka av dem. Droppa över lite citronsaft, salta och peppra efter smak. Skiva paprikorna och skär stjälksellerin i bitar. Skala schalottenlökarna och skär dem i tunna ringar. Skala och finhacka vitlöksklyftan.
Värm upp smöret i en panna med lock, lägg i schalottenlök och vitlök och bryn en stund. Tillsätt paprika och selleri under omrörning och låt alltsammans steka i ett par tre minuter. Häll i vinet, fortsätt med buljongen, smaksätt med salt och peppar och tillsätt kaprisen. Lägg på fiskfiléerna och låt dra cirka 15–20 minuter under lock på låg värme.
Fräs upp tomaterna i olivolja i en annan panna under tiden. Fördela sedan fiskfiléerna på fyra tallrikar, fördela grönsaker och sås. Fördela också tomaterna och lägg till sist på de stora kaprisarna.

I GLASET

Tokaji Furmint 2016. Torrt vitt vin från TokajHegyalja/Ungern. Nr 6214, pris 89 kr. Deidesheimer Herrgottsacker Riesling Spätlese 2015. Halvtorrt vitt vin från Pfalz/Tyskland. Nr 5042, pris 105 kr. Vi hoppas det smakar!