Recepten kommer från Scan.
Till 4 portioner behöver du:
- 4 skivor karré av rapsgris
- 2 msk kumminfrön
- 1 msk svartpepparkorn
- 1 tsk korianderfrön
- 1 msk socker
- ½ tsk salt
Äppelpotatissallad
- 1 ½ msk äppeljuicekoncentrat
- 1 dl philadelphiapst
- 1 ½ dl majonnäs
- 600 g potatis, kokt och halverad
- 200 g rött äpple, urkärnat, tärnat med skal
- 1 knippe salladslök, tunnskivad
- 1 dl persilja
- Salt
- Peppar
Mango- och körvelsmör
- 0,75 dl mangochutney
- 150 g smör
- ½ citron
- 1 dl körvel, hackad
- Salt
- Peppar
Börja med att göra en dry rub: Rosta kummin, svartpeppar och koriander i en torr panna på medelhög värme tills det får färg, cirka 7-8 minuter. Ta av från värmen och låt svalna. Mixa. Lägg i en skål och blanda med socker och salt. Gnugga in karréskivorna med dry rubben och låt dra i 10 minuter.
Äppelsallad: Vispa ihop äppeljuicekoncentrat med philadelphiaost och majonnäs. Vänd i potatis, äpple, lök och persilja. Smaka av med salt och peppar.
Mango- & körvelsmör: Mixa mangochutney med smör. Vänd i citronskal och körvel. Smaka av med salt och peppar. Spritsa eller gör en rulle av smöret och ställ kallt.
Grilla eller stek köttet och servera med äppelsalladen och kryddsmöret.