Recepten kommer från Scan.


Till 4 portioner behöver du:

  • 4 skivor karré av rapsgris
  • 2 msk kumminfrön
  • 1 msk svartpepparkorn
  • 1 tsk korianderfrön
  • 1 msk socker
  • ½  tsk salt

 

Äppelpotatissallad

  • 1 ½  msk äppeljuicekoncentrat
  • 1 dl philadelphiapst
  • 1 ½  dl majonnäs
  • 600 g potatis, kokt och halverad
  • 200 g rött äpple, urkärnat, tärnat med skal
  • 1 knippe salladslök, tunnskivad
  • 1 dl persilja
  • Salt
  • Peppar

 

Mango- och körvelsmör

  • 0,75 dl mangochutney
  • 150 g smör
  • ½ citron
  • 1 dl körvel, hackad
  • Salt
  • Peppar

 

Börja med att göra en dry rub: rosta kummin, svartpeppar och koriander i en torr panna på medelhög värme tills det får färg, cirka 7-8 minuter. Ta av från värmen och låt svalna. Mixa. Lägg i en skål och blanda med socker och salt. Gnugga in karréskivorna med dry rubben och låt dra i 10 minuter.

 

Äppelsallad: vispa ihop äppeljuicekoncentrat med philadelphiaost och majonnäs. Vänd i potatis, äpple, lök och persilja. Smaka av med salt och peppar.

 

Mango- & körvelsmör: mixa mangochutney med smör. Vänd i citronskal och körvel. Smaka av med salt och peppar. Spritsa eller gör en rulle av smöret och ställ kallt.

 

Grilla eller stek köttet och servera med äppelsalladen och kryddsmöret.