Grillad kyckling är alltid rätt! Här är ett recept som passar perfekt att testa vid grillen en kväll i sommar. Nya boxvinet Traveller’s Choice Muscadet från Loiredalen passar fint att dricka till.

4 Portioner

  • 4 kycklingbröstfiléer
  • 1 knippe basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 msk citronsaft från en nypressad citron
  • 3 msk solrosolja
  • 3 hårdkokta ägg
  • 1 knippe bladpersilja gräslök och dill, 1 knippe av varje sort körvel undgurkört
  • 1 knippe av varje sort ängssyra och pimpinell, en handfull av varje
  • 2 kvistar dragon
  • 1 kvist libbsticka
  • 250 g yoghurt
  • 150 g crème fraîche
  • 2 tsk dijonsenap
  • salt
  • peppar

 

TIPS! Om du inte får tag på vissa örtkryddor i receptet så kan du välja de du hittar eller ta dina egna favoriter.

Skär en skåra i varje kycklingfilé och strimla basilikabladen. Skala vitlöksklyftan och pressa ut saften i en liten skål. Blanda den med de strimlade basilikabladen och 2 msk citronsaft. Krydda med salt och peppar.

Fyll filéerna med basilikablandningen och knyt ihop dem med ett snöre. Pensla filéerna med 2 msk solrosolja och krydda med salt och peppar.

Skölj örtkryddorna som ska bli grön sås, skaka dem torra och hacka bladen fint.

Rör ihop yoghurt, crème fraîche och senap. Hacka äggen och rör ned dem i youghurtblandningen med resten av citronsaften och resten av solrosoljan. Krydda med salt och peppar. Rör därefter ner de hackade kryddorna i såsen.

Tänd grillen och grilla filéerna cirka 5 minuter på varje sida. Rör om i den gröna kryddsåsen och smaka av med salt och citronsaft. Servera med kycklingfiléerna.