Limoncinosorbet

Finns det något mer svalkande en varm sommardag än en citronsorbet? Här är ett enkelt recept på en ”vuxen” variant som smaksätts med italiensk citronlikör. Granqvist har två olika sorter, en naturell och en med honung. De säljs just nu till nedsatta priser i beställningssortimentet: Liquore al Limone ”Opera”, nr 86110 och Limoncino al Miele, nr 70831.


8 PORTIONER

  • 2 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk glukossirap
  • ½ gelatinblad
  • 1 dl Limoncino
  • ½ dl citronsaft

 

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i en skål. Koka ihop vatten, strösocker, glukos, Limoncello och citronjuice.Ta upp gelatinbladen, krama ur vattnet och låt dem smälta ner i uppkoket. Sila blandningen och kyl ner den för bästa resultat. Kör i glassmaskin. Om du inte har glassmaskin kan du frysa in sorbeten – men rör om en gång i halvtimmen tills den fått önskad konsistens.