Till 4 portioner

  • 400 g pasta, penne

 

Caponata

  • 1 stor aubergine, skuren i tärningar
  • 1 gul lök, skuren i tärningar
  • 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • ½ röd chili, tunt skivad
  • 1 röd paprika, urkärnad och skuren i tärningar
  • 1 dl olivolja
  • 200 g blandade
  • små tomater, delade
  • 1 msk kapris
  • lite torkad oregano
  • 2 dl vatten
  • 1 msk sherryvinäger
  • 1 dl gröna oliver
  • salt och svartpeppar
  • hackad persilja


Till servering

  • finriven pecorinoost

 

Koka pastan enligt anvisningarna som finns på paketet.

Stek aubergine, lök, vitlök, chili och paprika länge på medelvärme i olivolja i en vid kastrull eller stekpanna. Lägg i tomater, kapris och oregano och fortsätt steka. Rör regelbundet. Häll i vatten, vinäger och oliver. Låt koka ihop. Smaka av med salt och peppar.

Blanda med nykokt pasta, persilja och strö över pecorinoost.