Till 2 personer behöver du:

  • 4 – 6 havskräftor
  • Cirka 100 g smör
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • Skal från 1 lime
  • 1/2 röd chili, finhackad (mer om så önskas)
  • 0,5 dl hackade örter efter egen smak ( till exempel gräslök, bladpersilja)
  • Salt och svartpeppar
  • Gott bröd

 

Värm ugnen till 250° på grilleffekt.

Dela havskräftorna på längden. Lägg i en ugnssäker form med snittytan uppåt. Blanda ihop smöret med vitlök, limeskalet, chilin och örterna. Smaka av med salt och peppar. Fördela smöret över havskräftorna. Ställ in i ugnen cirka 4 – 5 minuter, tills kräftorna fått fin färg. Servera gärna med ett gott bröd att doppa i det smälta smöret.

 

I GLASET

 

Tokaji Furmint. Torrt vitt vin från Tokaj, Ungern. Smaken är fruktig och frisk med inslag av gula äpplen, honung, mineral och apelsinskal. Nummer 6214, pris 99 kronor i beställningssortimentet. BESTÄLL HÄR!

 

 

 

 

 

Kallfelz Sensus Riesling Hochgewächs trocken från Mosel, Tyskland, är riesling när den är som bäst. Torrt, med fantastiska balans mellan den lilla restsötman och en harmonisk syra. Nummer 70099, pris 149 kronor i beställningssortimentet. BESTÄLL HÄR!

 

 

 

 

 

Schild Estate Chardonnay är en torr, oekad Chardonnay från Barossa Valley, Australien. Vinet har en mjuk och fruktig smak med inslag av tropisk frukt, citrus och nötter. Nummer 72225, pris 169 kronor i beställningssortimentet. BESTÄLL HÄR!