Brist på äldre whisky

Intresset för kvalitetswhisky är stort – och det finns egentligen inget som tyder på att det skulle komma att minska framöver.

Boomen har fått till följd att de lager med äldre årgångar som funnits framför allt i Skottland börjar sina. I framtiden kommer det att bli både svårt och kostsamt att få tag på äldre godbitar.

Som tur är har Granqvist Beverage House ett stort urval av äldre sorter. Tack vare goda kontakter kunde vi för åtskilliga år sedan köpa in en lång rad pärlor och rariteter som nu finns i Systembolagets beställningssortiment.

I och med att de äldre sorterna är svåra att få tag på har trenden att blanda olika årgångar blivit allt mer populär.

En annan trend är intresset för sorter med olika typer av finish: Whisky som lagrats på fat av ett visst ursprung och sedan flyttats över till fat av nytt ursprung. I vårt sortiment finns Jack Ryan Single Malt 15 YO The Bourdega, Bourbon Barrel & Sherry Cask, som först legat 15 år i gamla bourbonfat och sedan sex månader i sherryfat. Mer information och beställning!

 

EN PÄRLA ATT LÄNGTA EFTER

 

North of Scotland 1971 Single Grain 44 YO Cask Strength Pearls of Scotland ingår i vår raritetsserie ”Pearls of Scotland”. Whiskyn destillerades i slutet av 1971, alltså för nästan 50 år sedan. Efter 44 år i fat tappades den på flaska sommaren 2016. Stor doft av choklad och vanilj samt liten rökighet. Smaken är stor och len med ton av ek och en aning sötma. Avnjut den som apéritif eller till mörk choklad, en god cigarr eller till kaffet efter maten. Nr 82479, pris 2.499 kr. Beställ här!