Folklig svensk lager

Anderssons är ett ljust svenskt lageröl i internationell stil som passar fint att dricka till husmanskost och lite kryddigare rätter men även som sällskapsdryck. Det smakar som bäst om du tar det direkt ur kylskåpet.

Anderssons Öl i den mörkgröna burken är en klassiker som funnits på Systembolaget i över två decennier. För en tid sedan tog Granqvist Beverage House över distribution och marknadsföring.

Men vem är Andersson – finns han? Jodå, Andersson existerar i verkligheten, heter Mats i förnamn och bor i Dalarna. Sedan länge har Mats Andersson haft nöjet att jobba med drycker och 1996 fick han chansen att ta fram ett eget ölmärke i samarbete med ett stort svenskt bryggeri. Idén var att skapa ett lättdrucket öl som passar alla och efter ett antal provbryggningar och smaktester föddes Anderssons Öl.

Anderssons – som i dag bryggs av Hellefors Bryggeri – är ett klassiskt ljust lageröl i internationell stil med mild fruktig doft som bjuder på toner av malt och en aning humle. Smaken är torr med medelstor beska, lite citrus och väl avrundad bitterhet.

Lageröl är den vanligaste ölsorten och har fått sitt namn från tyskans ord för lagra. Det framställs med en jästkultur som jäser långsamt vid låg temperatur, vilket resulterar i ett rent och friskt öl. Lageröl smakar som bäst om det serveras välkylt, cirka 8–12 grader.

Anderssons Öl finns i Systembolagets beställningssortiment och säljs på flak med 24 burkar á 330 ml. Nr 1406, pris 10,90 kr per burk. Beställ enklast via systembolaget.se/1406