Mums till skaldjur!

Skaldjur och vitt vin på lördag kväll? Då tycker vi att du ska servera Deidesheimer Herrgottsacker Riesling och  Kahurangi Sauvignon Blanc. De är faktiskt helt perfekta att avnjuta till allt som heter skaldjur. Och även till fisk!

Det halvtorra vita tyska vinet Deidesheimer Herrgottsacker Riesling Spätlese 2017 är en trotjänare på Systembolaget och har funnits i sortimentet i 25 år! Men så passar det också perfekt till det klassiska lördagsmyset skaldjur med vitt vin. Den angenäma, friska sötman i Herrgottsacker gör att vinet matchar perfekt med den sälta, sötma och umami som finns i exempelvis räkor och kräftor. Vinet passar också fint till sushi, fiskrätter med söta såser, krämiga soppor och milda ostar. Det är smakrikt med fin balans, doften är druvig med inslag av päron, kvitten och mandarin. Nr 5042, pris 100 kr i ordinarie sortiment. Skulle Herrgottsacker saknas i din systembutik, be att personalen beställer hem det.

 

Kahurangi Estate Sauvignon Blanc 2018 från Nya Zeeland är en nykomling på Systembolaget. Det är ett torrt vitt vin med fin fruktighet och tydlig syra, vilket gör det perfekt att dricka till skaldjur, men även till fetare fisk som lax, röding och makrill. Nr 75026, pris 149 kr i beställningssortimentet. Beställ här!