Skaldjursfavoriter

Visst smakar det alltid riktigt gott med en flaska vitt vin och skaldjur! Här är några tips på fina viner som passar till räkor, hummer, krabbor med mera.

 

 

 

 

DEIDESHEIMER HERRGOTTSACKER RIESLING SPÄTLESE
Halvtorrt vin från Tyskland som är ett utomordentligt bra val till det klassiska lördags- och sommarmyset skaldjur och vitt vin. Den angenäma, friska syran gör att vinet gifter sig fint med den sälta, sötma och umami som finns i räkor och kräftor. Vinet passar också bra till sushi, fiskrätter med söta såser, krämiga soppor och milda ostar. Det är smakrikt med fin balans, doften är druvig med inslag av mandarin, kvitten och päron. Nr 5042, pris 100 kr på Systembolaget. Skulle Deidesheimer Herrgottsacker saknas i din systembutik, be att personalen beställer hem det.

 

 

 

 

FM RIESLING
Vitt halvtorrt smakrikt vin från Tyskland med fin balans och toner av mandel, citrus och gröna äpplen. Utöver skaldjur passar det till kalvkött, pasta och sallad. FM Riesling QbA 2017/2019, Nr 5844, pris 89 kr. Beställ här!

 

 

 

 


TOKAJI FURMINT
Torrt med frisk och fyllig smak. Fina toner av mogna äpplen och päron. Perfekt till fisk och skaldjur, ljust kött och matigare sallader. Tokaji Furmint 2017 från Ungern finns att köpa i flera Systembutiker. Nr 6214, pris 99 kr. Om vinet saknas i din butik, be personalen att beställa hem det.

 

 

 

 


KAHURANGI ESTATE SAUVIGNON BLANC

Torrt med fin fruktighet och tydlig syra, vilket gör det perfekt till skaldjur. Det gifter sig fint även med fetare fisksorter som lax, röding och makrill. Kahurangi Estate Sauvignon Blanc 2018 kommer från Nya Zeeland och finns i beställningssortimentet. Nr 75026, pris 149 kr. Beställ här!

TIPS: Vi har även en torr Riesling från samma vineri: Nr 70416, pris 149 kr. Beställ Kahurangi Dry Riesling här!