DE

Rosalie Rosé Dry

Fisk
Fisk
Skaldjur
Skaldjur
Apértif
Apértif
Sällskapsdryck
Sällskapsdryck
Bufférätter
Bufférätter

Pfalz äldsta kooperativ, grundat 1898, producerar detta eleganta rosévin. Producenten har av Allt om Mat utsetts till vinnare av ”det gyllene glaset” för sin goda kvalitet. Riesling, en av kungarna bland de gröna druvorna, ger alltid goda viner med en frisk syra och WD är specialist på denna druva. Druvorna växer på de mjuka kullarna runt den lilla vinbyn Deidesheim i ett klimat som tillåter sydländska frukter att mogna. Men, det är inte endast Riesling som odlas. Detta mycket trevliga rosévin är framställt av inte mindre än sex olika druvsorter. Sankt Laurent, Acolon, Heroldrebe, Dornfelder och Portugieser samt Cabernet Sauvignon. Andelen av respektive druvsort är dock en hemlighet som vinmakaren behåller för sig själv.

Om leverantören

Winzerverein Deidesheim
I vackra Deidesheim har producenten Winzerverein Deidesheim sitt säte. Kooperativet, som är Pfalz äldsta, bildades 1898 till följd av den ekonomiska kris som rådde i området. Många producenter var svårt skuldsatta till följd av missväxt och ett samarbete var nödvändigt för fortsatt verksamhet. 1899 köpte kooperativet mark nära järnvägsstationen och byggnationen av vinhuset och vinkällaren på Prinz-Rupprecht-Straße påbörjades. Idag är 400 vinodlare medlemmar i Winzerverein Deidesheim. Vingårdarna omfattar totalt 170 hektar. Riesling står för 67 procent av odlingarna. De övriga procenten utgörs av de vita druvorna Rivaner, Gewürztraminer, Morio-Muskat, Sauvignion Blanc Grauburgunder och Weißburgunder samt röda Merlot och Cabernet Sauvignon.

Inspirationslänkar

Privatimport

Mer information om hur Granqvist kan hjälpa dig med privatimport, via Systembolaget.

Kontakta oss

Granqvist Beverage House AB
Tel 0502-148 88
info@granqvistbev.se

Tipsa en vän

Skriv ut

Dela

Sötma: 1
Sötma
Fyllighet: 5
Fyllighet
Fruktsyra: 7
Fruktsyra
Systembolags nr: 78406
Produkt: Rosévin
Torrt
Sortiment: Beställningssortiment
Förpackning: Helflaska
Förslutning: Skruvkork
Volym: 750
Årgång: 2017
Producent: Winzerverein Deidesheim
Land: Tyskland
Område: Pfalz
Distrikt: Mittelhaardt
Syra: 6,7 g/l
Restsocker: 6 g/l
Alkoholhalt: 11,5 vol%
Hållbarhet: Minst 3 år
Dricktemperatur: 6 - 8 °C
Druva: Druvblandning rosé (100%)
Färg: Hallonröd
Doft: Härlig doft med inslag av röda bär
Smak: Stor fruktighet med lång härlig avslutning
Jordmån: Kalkblandad sand och lerjord.
Framställning: Fem av sex druvsorter krossas och fermenteras tillsammans under temperaturkontroll. Skalet finns med under en kortare tid vid jäsningen för att ge vinet dess färg. När vinet smakats av och befunnits bra tillsätts en %-del Cabernet Sauvignon för att ge struktur och balans.
Passar bra till: Lätta och fräscha sallader, skaldjur, bufférätter samt som aperitif eller helt på egen hand.
Systembolaget: 99.00 SEK