AR

Almarada Malbec

Fläskkött
Fläskkött
Nötkött
Nötkött
Viltdjur
Viltdjur
Fågel, småvilt
Fågel, småvilt
Ostar
Ostar

Antonio Mas Wines finner du i La Arboleda, Tupungato, i hjärtat av Valle de Uco i Mendozaprovinsen. All skörd sker för hand och druvorna selekteras redan på vinfältet. Malbec odlad i Argentina ger små druvor som utvecklar ett tjockt skal tack vare en lång och sval växtsäsong.Vinerna blir färgrika med hög fruktsyra och rika på tanniner. Detta vin är en mycket bra representant för Argentinas nationaldruva och erhöll också guldmedalj i Wine Decanter.

Om leverantören

Antonio Mas Wines
Antonio Mas Wines finner du i La Arboleda, Tupungato, i hjärtat av Valle de Uco i Mendozaprovinsen. Vinfirman är hjärtat i Antonio Mas kreativa arbete där han både grundlagt densamma samt ansvarar för produktionen. All skörd sker för hand och druvorna selekteras redan på vinfältet. Kapaciteten ligger på en årsproduktion av 500.000 liter och skörde uttaget på endast 6.800 kilo per hektar leder fram till druvor med rikt innehåll.

Inspirationslänkar

Privatimport

Mer information om hur Granqvist kan hjälpa dig med privatimport, via Systembolaget.

Kontakta oss

Granqvist Beverage House AB
Tel 0502-148 88
info@granqvistbev.se

Tipsa en vän

Skriv ut

Dela

Sötma: 3
Sötma
Fyllighet: 9
Fyllighet
Fruktsyra: 8
Fruktsyra
Systembolags nr: 73400
Produkt: Rött vin
Fylligt, Kryddigt & Mustigt
Sortiment: Beställningssortiment
Förpackning: Helflaska
Förslutning: Naturkork
Volym: 750
Årgång: 2012
Producent: Antonio Mas Wines
Land: Argentina
Område: Mendoza
Distrikt: Valle de Uco
Syra: 5,61 g/l
Restsocker: 2,22 g/l
Alkoholhalt: 14 vol%
Hållbarhet: Minst 10 år
Dricktemperatur: 17 - 18 °C
Druva: Malbec (100%)
Färg: Mörkt röd med violetta inslag
Doft: Fruktig, komplex doft med inslag av hallon och björnbär, vanilj och choklad
Smak: Lång, välbalanserad smak med fina avrundade tanniner
Jordmån: Sandblandad lera
Framställning: Handplockade druvor som noga selekteras innan jäsningen tar sin början. Denna sker i ståltankar och under strikt temperaturkontroll vid 28 grader. Ständig överpumpning för att frigöra så mycket smaker som möjligt. Malolaktisk jäsning efter 3 månader. Därefter lagras 60% av vinet på nya och ett år gamla franska ekfat med lätt rostning under 6 månader.
Passar bra till: Kraftigare kötträtter av fläsk-, nöt-, lamm- och viltkött, lagrade hårdostar samt kraftiga pastarätter.
Systembolaget: 139.00 SEK