AU

Amadio SVS Shiraz

Fläskkött
Fläskkött
Nötkött
Nötkött
Viltdjur
Viltdjur
Fågel, småvilt
Fågel, småvilt
Ostar
Ostar

Amadio Wines producerar sina viner från druvor som vuxit i Adelaide Hills strax norr om staden och är idag betecknade som ett 5 Star Winery av James Haliday, Australiens store vinguru. I Adelaide Hills trivs druvsorten Shiraz på ett utomordentligt sätt och ger frukter som är en fantastisk råvara till de stora viner som Amadio producerar. Detta vin uppvisar allt vad man kan vilja ha av en kraftig men samtidigt elegant Shiraz som tidigare endast funnits att avnjuta i Australien och i vissa länder i Asien. Nu kan även vi i Sverige få njuta av dessa droppar.

Om leverantören

Amadio Wines Pty Ltd
Historien om Amadio Wines börjar med Giovanni Amadio som i september 1927 immigrerade från Italien. Fem år senare anslöt hustrun och den 5 år gamla sonen Gaetano. I Adelaide byggde Giovanni upp ett företag inom fruktindutrin och började även 1936 att producera vin av druvor som inhandlades från omgivningarna. Vinerna blev alltmer populära och mark köptes för att plantera egna vinstockar. Företaget växte och 1985 tog sonen Gaetano över varvid även de första hektaren i Adelaide Hills förvärvades. Fokuseringen på kvalitet växte och idag när sonsonen Danniel tagit över som vinmakare är firman ratad rankad som 5 Star Winery av James Haliday.

Inspirationslänkar

Privatimport

Mer information om hur Granqvist kan hjälpa dig med privatimport, via Systembolaget.

Kontakta oss

Granqvist Beverage House AB
Tel 0502-148 88
info@granqvistbev.se

Tipsa en vän

Skriv ut

Dela

Fyllighet: 9
Fyllighet
Fruktsyra: 8
Fruktsyra
Strävhet: 6
Strävhet
Systembolags nr: 77605
Produkt: Rött vin
Fylligt, Kryddigt & Mustigt
Sortiment: Beställningssortiment
Förpackning: Helflaska
Förslutning: Skruvkork
Volym: 750
Årgång: 2013
Producent: Amadio Wines Pty Ltd
Land: Australien
Område: South Australia
Distrikt: Adelaide Hills
Syra: 6,94 g/l
Restsocker: 3,4 g/l
Alkoholhalt: 14,5 vol%
Hållbarhet: Minst 12 år
Dricktemperatur: 18 - 20 °C
Druva: Shiraz (100%)
Färg: Mörkt röd med violetta inslag
Doft: Stor och nyanserad med inslag av mogen frukt, plommon och vanilj
Smak: Lång och fruktig med mjuka tanniner och fantastisk balans
Jordmån: Lerblandad sand med kalkinslag
Framställning: Noga selekterade, handskördade druvor har fått jäsa med skalkontakt vid ca 28 grader. Druvorna har vuxit i "cool climate" i Adelaide Hills öster om staden och alldeles söder om Barossa Valley. Vinet har fått mogna på nya amerikanska ekfat samt en mindre mängd på nya franska ekfat. Därefter har blenden färdigställts och tappats på flaska.
Passar bra till: Kraftigare kötträtter baserade på fläsk, nöt, vilt samt småvilt. Lagrade hårdostar, pastarätter samt grillat.
Systembolaget: 199.00 SEK