FR

Anne Boecklin Pinot Noir Exception

Fisk
Fisk
Fågel, småvilt
Fågel, småvilt
Ostar
Ostar

En Pinot Noir från ett av de bästa områdena i Alsace. Terrängen är rik på småsten vilka håller värmen i jorden lagrad. Detta ger bra förutsättningar för stora viner. Detta vin består av 100% Pinot Noir, en av de fyra stora druvorna i Alsace. Pinot Noir ger viner fyllda av doft och smak, speciellt när de fått mogna och avrundas till en fantastisk upplevelse. Anne Boechlin är ett varumärke från Cave Vinicole Kientzheim-Kaysersberg, ett av de större kooperativen i Alsace, som även är en högkvalitativ producent av viner med total kontroll av hela processen från odling till färdigt vin.

Om leverantören

Cave de Kientzheim-Kaysersberg
I byn Kientzheim i hjärtat av Alsace har kooperativet Kientzheim-Kaysersberg sina anläggningar. Kooperativet bildades redan 1955 och har nu 120 vinodlare som medlemmar. Sammanlagt förfogar de över 160 ha vinodlingar, till största delen på sluttningarna runt Kientzheim och Kaysersberg. Den sammanlagda volynmen vin som framställs av kooperativet är ca 1,1 milj liter årligen. 15 % av produktionen utgörs av Grand Cru viner, bl. a. Schlossberg och Kaefferkopf. Viktigaste druvor för kooperativet är Riesling, Pinot blanc och Pinot Gris. Kooperativet gör även mousserande viner "Cremant d'Alsace" både vitt och rosé.

Inspirationslänkar

Privatimport

Mer information om hur Granqvist kan hjälpa dig med privatimport, via Systembolaget.

Kontakta oss

Granqvist Beverage House AB
Tel 0502-148 88
info@granqvistbev.se

Tipsa en vän

Skriv ut

Dela

Fyllighet: 4
Fyllighet
Fruktsyra: 9
Fruktsyra
Strävhet: 4
Strävhet
Systembolags nr: 75397
Produkt: Rött vin
Lätt, Mjukt & Bärigt
Sortiment: Beställningssortiment
Förpackning: Helflaska
Förslutning: Naturkork
Volym: 750
Årgång: 2011
Producent: Cave de Kientzheim-Kaysersberg
Land: Frankrike
Område: Alsace
Syra: 3,95 g/l
Restsocker: 0,8 g/l
Alkoholhalt: 13 vol%
Hållbarhet: Minst 10 år
Dricktemperatur: 16 - 18 °C
Druva: Pinot Noir (100%)
Färg: Hallonröd
Doft: Frisk doft med inslag av röda bär
Smak: Fruktig och mjuk med bra avslutning
Jordmån: Grovkornig granitjord blandad med sand och lera.
Framställning: Temperaturkontrollerad jäsning med skalen på under 14 dagar. Därefter har vinet fått mogna på gamla, 500 liter stora ekfat, under ca 24 månader samt på flaska under 6 månader.
Passar bra till: Lagrade hårdostar, lättare vilt, stekt och rökt fisk samt pastarätter med lite tyngd i.
Systembolaget: 169.00 SEK