FR

Château Montrose

Fläskkött
Fläskkött
Nötkött
Nötkött
Lammkött
Lammkött
Viltdjur
Viltdjur
Fågel, småvilt
Fågel, småvilt

Saint-Estephe är den längst norrut befintliga appellationen i Haut-Medoc på den västra stranden av Gironde. Jordmånen innehåller något mer lera än i de längre söderut liggande appellationerna. Området täcker 1500 hektar vinodlingsområde där Cabernet Sauvignon och Merlot är de mest odlade druvsorterna. I klassificeringen 1855 fick appellationen 5 Grand Cru Classé-slott varav Montrose är en av de mest lysande stjärnorna. Montrose har 94 hektar vinodling med 65% Cabernet Sauvignon, 25% Merlot och 10% Cabernet Franc.

Om leverantören

Bordeauxprimör
Primörviner från Bordeaux är exklusiva viner som köps på fat direkt efter vinifieringen och sedan lagras hos producenten tills det är dags för försäljning. Tillgången är begränsad och de mest exklusiva primörerna är hett eftertraktade på den internationella marknaden - inte minst med tanke på den höga kvaliteten som gör vinerna mycket lagringsdugliga.

Inspirationslänkar

Privatimport

Mer information om hur Granqvist kan hjälpa dig med privatimport, via Systembolaget.

Kontakta oss

Granqvist Beverage House AB
Tel 0502-148 88
info@granqvistbev.se

Tipsa en vän

Skriv ut

Dela

Fyllighet: 9
Fyllighet
Fruktsyra: 10
Fruktsyra
Strävhet: 8
Strävhet
Systembolags nr: 93542
Produkt: Rött vin
Fylligt, Fruktigt & Smakrikt
Sortiment: Tillfälligt Sortiment Exklusiv
Lanseringsdag: 2021-04-29
Förpackning: Helflaska
Förslutning: Naturkork
Volym: 750
Årgång: 2018
Producent: Bordeauxprimör
Land: Frankrike
Område: Bordeaux
Distrikt: Saint-Estéphe
Syra: 3,13 g/l
Restsocker: 2 g/l
Alkoholhalt: 14,5 vol%
Hållbarhet: Minst 15 år
Dricktemperatur: 16-18 °C
Druva: Cabernet Sauvignon (72%), Merlot (20%), Cabernet Franc (6%), Petit Verdot (2%)
Färg: Mörkt röd med blå inslag
Doft: Stor med inslag av mörka bär, blommor samt lätt rökighet
Smak: Välbalanserad med mjuka tanniner och stor frukt
Jordmån: Sol de grave (en blandning av lera, sand och grus)
Framställning: De handskördade druvorna visade upp en bra mognad och var sunda och friska. Traditionell vinifikation i 92 temperaturkontrollerade rosfria stål tanka i 25 dagar. Därefter provar man batcherna induviduellt innan man påbörjar cuvée blandningen. Lagras slutligen på franska ekfat under 16-20 månader innan tappning.
Systembolaget: 2038.00 SEK