FR

Château Potensac

Fläskkött
Fläskkött
Nötkött
Nötkött
Lammkött
Lammkött
Viltdjur
Viltdjur
Fågel, småvilt
Fågel, småvilt

Egendommen består av 84 ha planterade med 46% Merlot, 35% Cabernet Sauvignon, 16% Cabernet Franc, 2% Carménère och 1% Petit Verdot. Vinstockarna har en medelålder av 38 år med några så gamla som 80 år. Historiskt sett var Cabernet Sauvignon den dominerande druvan, men Merlot har nyligen tagit över när vinstilen rör sig mot mer tillgänglighet och tidigare drickande. Château Potensac var en av de nio producenterna som tilldelades Cru Bourgeois Exceptionnel-status i omklassificeringen 2003, den högsta möjliga beteckningen.

Om leverantören

Négociant i Bordeaux
En så kallad négociant är ett begrepp som förekommer ofta i samband med franska viner. I Bordeaux har företeelsen en lång tradition. En négociant hjälper de franska vinslotten med marknadsföring och försäljning. En del négocianter köper också upp druvor och blandar till sitt eget vin, som sedan säljs under ett visst märke. Somliga äger till och med egna slott.

Inspirationslänkar

Privatimport

Mer information om hur Granqvist kan hjälpa dig med privatimport, via Systembolaget.

Kontakta oss

Granqvist Beverage House AB
Tel 0502-148 88
info@granqvistbev.se

Tipsa en vän

Skriv ut

Dela

Fyllighet: 11
Fyllighet
Fruktsyra: 9
Fruktsyra
Strävhet: 8
Strävhet
Systembolags nr: 94225
Produkt: Rött vin
Fylligt, Stramt & Nyanserat
Sortiment: Tillfälligt Sortiment Exklusiv
Lanseringsdag: 2021-12-10
Förpackning: Halvflaska
Förslutning: Naturkork
Volym: 375
Årgång: 2015
Producent: Négociant i Bordeaux
Château Potensac
Land: Frankrike
Område: Bordeaux
Distrikt: Medoc
Syra: 3,89 g/l
Restsocker: 2 g/l
Alkoholhalt: 13,5 vol%
Hållbarhet: Minst 5 år
Dricktemperatur: 16-18 °C
Druva: Merlot (45%), Cabernet Sauvignon (38%), Cabernet Franc (17%)
Färg: Medium till djup granatlila
Doft: Små mörka körsbär, svarta vinbär och krossad jordgubbe
Smak: Fräsch medelfyllig med markerade taniner samt citrusslut.
Jordmån: Kalkstenunderlag täckt med lera och grus
Framställning: Handplockade druvor, skördade 25 september till 10 oktober, jäses på traditionellt vis i en kombination av temperaturkontrollerade kärl av rostfritt stål och betongtankar. Den malolaktiska jäsningen ärger rum i ekkärl. Därefter lagras vinet mellan 14-16 månader på franska ekfat innan buteljering.
Systembolaget: 225.00 SEK