AU

Edgar Schild Reserve Grenache

Fläskkött
Fläskkött
Nötkött
Nötkött
Lammkött
Lammkött
Ostar
Ostar

Edgar Schild, åttonde barnet till Ben och Alma Schild, tog över denna lilla vingård 1956 vid 16 års ålder. Denna hanplockade Grenache från de älsta vinstockarna högt uppe på de östra kullarna i Barossa Valley i familjen Schilds ägo repressenterar den absoluta toppen av dearas Grenache viner.

Om leverantören

Schild Estate
1952 flyttade Ben och Alma Schild in till Barossa Valley från Lameroo i Maurray Valley.Den första lilla vingården köptes på Steingarten Road nära Rowland Flat där efterföljande familj fortfarande är bosatt. 1956 dog hastigt och olustigt fader Ben och den yngste och ende hemmaboende sonen Ed fick ta över firman vid 16 års ålder. Han förvaltade arvet på ett formidabelt sätt och idag omfattar firman 225 hektar vinodlingsområden som producerar fantastiska viner vilka vinner priser runt om i världen. Firman drivs idag vidare av ättlingar till Ed som ständigt utvecklar verksamheten och leder den till nya höjdpunkter. Fantastiska viner med stor lagringspotential.

Inspirationslänkar

Privatimport

Mer information om hur Granqvist kan hjälpa dig med privatimport, via Systembolaget.

Kontakta oss

Granqvist Beverage House AB
Tel 0502-148 88
info@granqvistbev.se

Tipsa en vän

Skriv ut

Dela

Fyllighet: 9
Fyllighet
Fruktsyra: 8
Fruktsyra
Strävhet: 7
Strävhet
Systembolags nr: 53679
Produkt: Rött vin
Fylligt, Fruktigt & Smakrikt
Sortiment: Beställningssortiment
Lanseringsdag: 2021-10-11
Förpackning: Helflaska
Förslutning: Skruvkork
Volym: 750
Årgång: 2017
Producent: Schild Estate
Land: Australien
Område: South Australia
Distrikt: Barossa Valley
Syra: 3,65 g/l
Restsocker: 1,1 g/l
Alkoholhalt: 14,5 vol%
Hållbarhet: Minst 10 år
Dricktemperatur: 17 °C
Druva: Grenache (100%)
Färg: Klar, ljust rubinröd
Doft: Primära dofter av tranbär och röda vinbärsfrukter m inslag av höstlöv
Smak: Smaker av körsbär och hallon som omger en mineralkalkig kärna.
Jordmån: Mörkbrun sandlera
Framställning: Handskörd & krossas sedan i antingen traditionella öppna jäskar eller stora ekkärl. Vinet genomgår kall förjäsning där vinet antingen pumpas över skalen eller skalen trycks ner för hand, allt för att få optimal färg och behålla komplexa fruktsmaker.Ytterligare maceration efter jäsningen sker innan vinet läggs på en mix av nya & gamla fat mellan 12-14 månader.
Passar bra till: Kötträtter innehållande fläsk- och nötkött, pastarätter, lagrade hårdostar samt på egen hand.
Systembolaget: 299.00 SEK