FR

Gevrey-Chambertin Doudet Naudin

Fläskkött
Fläskkött
Nötkött
Nötkött
Lammkött
Lammkött
Viltdjur
Viltdjur
Fågel, småvilt
Fågel, småvilt

Daudet-Naudin är välkända på marknaden som specialister på viner framställda på druvorna Pinot Noir samt Chardonnay. Gevrey-Chambertin är en kommun i departementet Côte-d’Or samt byn Cote de Nuits i regionen Bourgogne i östra Frankrike. Kommunen ligger i kantonen Gevrey-Chambertin som tillhör arrondissementet Dijon. Här återfinns nio Grand Crus med sammanlagt 600 hektar vingårdar. Vinerna från detta område har en mycket hög lagringspotential och utvecklas fantastiskt väl med åren.

Om leverantören

Doudet- Naudin
Familjeägt vingods i Savigny-lès-Beaune i Côte-de-Beaune som grundades 1849. Idag drivs det av Isabelle Doudet som tillsammans med Christophe Rochet, ansvarig för försäljning och marknadsföring, tar det till nya strålande höjder. Doudet-Naudin förfogar över 13 ha, mestadels 1:er och Grand Cru, i Côte-de-Beaune och Côte d'Or. Men man vinifierar även druvor som köpts in. Ett lågt skördeuttag tillsammans med en noggrann kontroll och utsortering av duvor före fermentation borgar för högsta kvalitet. Doudet-Naudin har på senare år uppmärksammats av vinjournalister både inom och utanför Frankrike för sina högkvalitativa viner och guldmedaljerna växer snabbt i antal. Med sin vinfilosofi har man under senare tid även startat produktion av högklassiga viner från andra områden än Bourgogne.

Inspirationslänkar

Privatimport

Mer information om hur Granqvist kan hjälpa dig med privatimport, via Systembolaget.

Kontakta oss

Granqvist Beverage House AB
Tel 0502-148 88
info@granqvistbev.se

Tipsa en vän

Skriv ut

Dela

Fyllighet: 9
Fyllighet
Fruktsyra: 9
Fruktsyra
Strävhet: 7
Strävhet
Systembolags nr: 77371
Produkt: Rött vin
Fylligt, Stramt & Nyanserat
Sortiment: Beställningssortiment
Lanseringsdag: 2020-10-19
Förpackning: Helflaska
Förslutning: Naturkork
Volym: 750
Årgång: 2013
Producent: Doudet- Naudin
Land: Frankrike
Område: Bourgogne
Distrikt: Cote de Nuit
Syra: 3,6 g/l
Restsocker: 0,2 g/l
Alkoholhalt: 13 vol%
Hållbarhet: Mycket lång
Dricktemperatur: 16 °C
Druva: Pinot Noir (100%)
Färg: Mörkt röd med violetta inslag
Doft: Stor och härlig med fina inslag av mörka bär och animaliska toner
Smak: Lång och välbalanserad med mjuka tanniner, mogen frukt, kryddor och lakrits
Jordmån: Kalksten med inslag av lera
Framställning: Handskördade och noga selekterade druvor både i vingården och i vineriet fermenteras under daglig överpumpning och noga kontrollerad temperaturkontroll. Allt sker i öppna kärl. När vinet är färdigjäst förs det ned till källarregionen för att där få mogna på 225 liter stora ekfat under 18 månader.
Passar bra till: Maträtter baserade på nöt, fläsk, lamm, vilt samt småvilt/fågel. Även till milda ostar eller mogna hårdostar.
Systembolaget: 449.00 SEK