FR

Pavillon Rouge du Château Margaux

Fläskkött
Fläskkött
Nötkött
Nötkött
Lammkött
Lammkött
Viltdjur
Viltdjur
Fågel, småvilt
Fågel, småvilt

Vingården består av 262 ha, varav 87 ha klassificerad som Margaux AOC. 80 ha är till rödvin (Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc & Petit Verdot), 12 ha till vittvin (Sauvignon Blanc). Gården erhöll den förnämsta utmärkelsen 1er Cru classé i 1855 års franska vinklassificering. Gården producerar 4 viner: Château Margaux Grand vin (flaggskeppet), Pavillon Rouge du Château Margaux (andra vinet), Margaux de Margaux (tredje vinet) samt Pavillon Blanc du Château Margaux (vitt torrt vin).————————————————- —————–På grund av rådande situation med Covid-19 har Systembolaget valt att skjuta upp webblanseringar tillsvidare. Det är i nuläget därför oklart när denna primör kommer att lanseras.

Om leverantören

Bordeauxprimör
Primörviner från Bordeaux är exklusiva viner som köps på fat direkt efter vinifieringen och sedan lagras hos producenten tills det är dags för försäljning. Tillgången är begränsad och de mest exklusiva primörerna är hett eftertraktade på den internationella marknaden - inte minst med tanke på den höga kvaliteten som gör vinerna mycket lagringsdugliga.

Inspirationslänkar

Privatimport

Mer information om hur Granqvist kan hjälpa dig med privatimport, via Systembolaget.

Kontakta oss

Granqvist Beverage House AB
Tel 0502-148 88
info@granqvistbev.se

Tipsa en vän

Skriv ut

Dela

Fyllighet: 10
Fyllighet
Fruktsyra: 10
Fruktsyra
Strävhet: 10
Strävhet
Systembolags nr: 95174
Produkt: Rött vin
Fylligt
Sortiment: Tillfälligt Sortiment Exklusiv
Lanseringsdag: 2020-07-02
Förpackning: Flaska
Förslutning: Naturkork
Volym: 750
Årgång: 2017
Producent: Bordeauxprimör
Château Margaux
Land: Frankrike
Område: Bordeaux
Distrikt: Margaux
Alkoholhalt: 13,5 vol%
Hållbarhet: Minst 30 år
Dricktemperatur: 16 °C
Druva: Cabernet Sauvignon (76%), Merlot (17%), Cabernet Franc (4%), Petit Verdot (3%)
Färg: Djupt granatlila
Doft: Kryddig med inslag av kanel, kryddnejlika, röda vinbär, kirsch och björnbär
Smak: Intensiv med röda & svarta fruktlager, chocklad med parfymigt avslut.
Framställning: Handskördat mellan 12/9 - 3/10.Druvmusten jäses i 2-3 veckor. Mognar på franska ekfat (50% nya) i 18-26 månader.
Passar bra till: Serveras vid c:a 16° till rätter av mörkt kött.
Systembolaget: 2185.00 SEK