IT

TOLA Nero d’Avola Vino di Sicilia

Fläskkött
Fläskkött
Nötkött
Nötkött
Lammkött
Lammkött
Ostar
Ostar
Bufférätter
Bufférätter

Azienda Vitivinicola Tola har i generationer producerat högklassiga viner på Siciliens högland. Detta vin är en fin representant för en druvsort som odlas nästan endast på Sicilien och här visar framfötterna – Nero d’Avola. Vinet är framställt i producentens anläggning vid Bosco Falconeria där druvorna skördades för hand under september månads första vecka.

Om leverantören

Az. Vitivinicola G. Tola & C. s.a.s. Vini Tola
I över tre generationer har familjen Delisi odlat Siciliens karakteristiska druvor på sina ägor Bosco Falconeria och Giambascio. Båda är belägna på cirka 400 meter över havet vilket ger för druvorna en behaglig kyla under nattens timmar. Rent geografiskt återfinner du egendomarna mellan Palermo och Trapani på öns västra sida. Här värmer vinden Sirocco från den afrikanska kontinenten under dagtid medan sjöbrisen svalkar under natten. Vingårdarna är planterade med 4600 rankor per hektar som är uppbundna enligt Guyotmetoden och med ett sködeuttag på måttliga 2 kilo per ranka vilket ger en hög fruktighet i de druvor som skördas.

Inspirationslänkar

Privatimport

Mer information om hur Granqvist kan hjälpa dig med privatimport, via Systembolaget.

Kontakta oss

Granqvist Beverage House AB
Tel 0502-148 88
info@granqvistbev.se

Tipsa en vän

Skriv ut

Dela

Fyllighet: 6
Fyllighet
Fruktsyra: 7
Fruktsyra
Strävhet: 5
Strävhet
Systembolags nr: 78750
Produkt: Rött vin
Medelfylligt, Kryddigt & Mustigt
Sortiment: Beställningssortiment
Förpackning: Helflaska
Förslutning: Skruvkork
Volym: 750
Årgång: 2016
Producent: Az. Vitivinicola G. Tola & C. s.a.s.
Land: Italien
Område: Sicilien
Syra: 6,1 g/l
Restsocker: 3 g/l
Alkoholhalt: 13,5 vol%
Hållbarhet: Minst 3 år
Dricktemperatur: 16 - 18 °C
Druva: Nero d'Avola (100%)
Färg: Djupt röd med inslag av violett
Doft: Intensiv, ung och elegant med inslag av björnbär och körsbär
Smak: Lång och finstämd med mogna tanniner
Jordmån: Sandblandad lera med inslag av grus
Framställning: Noga selekterade och handskördade druvor krossas och får ligga med skalkontakt under 10 dagar vid en temperatur av 26 - 28 grader. Efter den påföljande malolaktiska jäsningen får vinet mogna på tankar av rostfritt stål under tre månader för att efter buteljeringen få vila under tre månader innan försäljning.
Passar bra till: Olika maträtter baserade på gris-, nöt- samt lammkött, bufférätter, pasta samt lagrade hårdostar.
Systembolaget: 109.00 SEK