IT

Vrucara Nero d’Avola Organic

Nötkött
Nötkött
Viltdjur
Viltdjur
Ostar
Ostar
Bufférätter
Bufférätter

Vrucara är ett vin som prisas till skyarna över hela värlen. Druvan Nero d’Avola och i detta fall Fabio Sirecis egen klon av densamma, lämnar ett vin som får gommen att ljubla. Robert Parker ger vinet 92 poäng = världsklass. Unikt för vinet är att den jäst som används är en vildjäst som finns naturligt enbart på denna egendom. Namnet Vrucara kommer från ordet ”vruca”, en liten buske som växer runt vingården. Det är denna lilla buske som lämnar ifrån sig mentoldoften vilken tas upp av druvorna och som sedan även finns att känna i vinet. Själva vinstockarna är över 70 år gamla och har under årens lopp letat sig djupt ner i den sicilianska myllan.

Om leverantören

Feudo Montoni
Feudo Montoni, med huvudkontor i Palermo, är en vinfirma med anor. Redan 1469 stod de äldsta delarna av gården i provinsen Cammarata färdiga. Mitt på egendomen ligger det gamla farmhuset som på Sicilien kallas "Baglio" och ger hela egendomen en charmighet och äkthet. I slutet av 1500-talet kan man i skriften "De Naturali Vinorum Historia" läsa om den store agronomen Andrea Bacci som prisar vinet från Feudo Montoni. Så görs det även idag i vntidningar över hela världen. Idag drivs vingården av Fabio Sireci, tredje generationen men den förste att göra vin under eget varumärke. Speciellt hyllas vinerna av druvsorterna Cataratto samt Nero d'Avola. Av den senare har egendomen en egen framtagen klon.

Inspirationslänkar

Privatimport

Mer information om hur Granqvist kan hjälpa dig med privatimport, via Systembolaget.

Kontakta oss

Granqvist Beverage House AB
Tel 0502-148 88
info@granqvistbev.se

Tipsa en vän

Skriv ut

Dela

Fyllighet: 9
Fyllighet
Fruktsyra: 10
Fruktsyra
Strävhet: 5
Strävhet
Systembolags nr: 91134
Produkt: Rött vin
Fylligt, Fruktigt & Smakrikt
Sortiment: Tillfälligt Sortiment Exklusiv
Förpackning: Helflaska
Förslutning: Naturkork
Ekologiskt: Ja
Volym: 750
Årgång: 2013
Producent: Feudo Montoni
Land: Italien
Område: Sicilien
Distrikt: Cammarata
Syra: 5,3 g/l
Restsocker: 2,3 g/l
Alkoholhalt: 14 vol%
Hållbarhet: Minst 15 år
Dricktemperatur: 16 - 18° °C
Druva: Nero d'Avola (100%)
Färg: Mörkt röd med violetta inslag
Doft: Stor med inslag av körsbär, vanilj, eucalyptus och lakrits
Smak: Mjuk och rund med avrundade tanniner och lång eftersmak
Jordmån: Sandig lera
Framställning: Handplockade, noga selekterade druvor, får jäsa i cementtankar under 25 dagar tillsammans med druvskalen. Enbart spontanjäst från vingården används. Pressningen utförs i en gammal vinpress av trä. Spontan malolaktisk jäsning sker sedan i cementtankar. Vinet lagras sedan under 6 månader på 3 år gamla franska (Allier och Troncais) ekfat (225 liter).
Passar bra till: Kraftiga kötträtter av nöt, vilt och vildsvin. Lagrade hårdostar samt charkuterier.
Systembolaget: 299.00 SEK
Se mer info och lager-
saldo hos Systembolaget