AR

Almarada Chardonnay

Fläskkött
Fläskkött
Fisk
Fisk
Skaldjur
Skaldjur
Fågel, småvilt
Fågel, småvilt
Ostar
Ostar
Bufférätter
Bufférätter

Antonio Mas Wines finner du i La Arboleda, Tupungato, i hjärtat av Valle de Uco i Mendozaprovinsen. All skörd sker för hand och druvorna selekteras redan på vinfältet. Chardonnay är kanske världens mest välkända druva och odlas på många platser på vår planet. I Nya Världen blir vinerna oftast rejält fylliga och eldiga med tydlig fatkaraktär och med tropisk fruktighet. Detta vin är ett bra exempel och erhöll 15,5 poäng av Jancis Robinson i hennes stora provning.

Om leverantören

Antonio Mas Wines
Antonio Mas Wines finner du i La Arboleda, Tupungato, i hjärtat av Valle de Uco i Mendozaprovinsen. Vinfirman är hjärtat i Antonio Mas kreativa arbete där han både grundlagt densamma samt ansvarar för produktionen. All skörd sker för hand och druvorna selekteras redan på vinfältet. Kapaciteten ligger på en årsproduktion av 500.000 liter och skörde uttaget på endast 6.800 kilo per hektar leder fram till druvor med rikt innehåll.

Inspirationslänkar

Privatimport

Mer information om hur Granqvist kan hjälpa dig med privatimport, via Systembolaget.

Kontakta oss

Granqvist Beverage House AB
Tel 0502-148 88
info@granqvistbev.se

Tipsa en vän

Skriv ut

Dela

Sötma: 1
Sötma
Fyllighet: 7
Fyllighet
Fruktsyra: 8
Fruktsyra
Systembolags nr: 72156
Produkt: Vitt vin
Torrt, Fylligt & Smakrikt
Sortiment: Beställningssortiment
Förpackning: Helflaska
Förslutning: Naturkork
Volym: 750
Årgång: 2012
Producent: Antonio Mas Wines
Land: Argentina
Område: Mendoza
Distrikt: Valle de Uco
Syra: 5,27 g/l
Restsocker: 1,38 g/l
Alkoholhalt: 13 vol%
Hållbarhet: Minst 8 år
Dricktemperatur: 12 °C
Druva: Chardonnay (100%)
Färg: Gyllengul med gröna inslag
Doft: Stor doft med inslag av citrus och exotiska frukter
Smak: Lång, nyansrik och välbalanserad smak med ljuvlig avslutning
Jordmån: Sandig lerjord blandad med grus
Framställning: Druvorna har skördats för hand varefter ett strikt urval har gjorts bland druvorna. Vinet har jäst på ståltank under strikt temperaturkontroll vid 15 grader under 20 dagar. Innan jäsning förvarades musten under 48 timmer vid 7 graders tempreatur. Malolaktisk jäsning. En mindre del har fått mogna på lätt rostade franska ekfat innan buteljering.
Passar bra till: Fisk, skaldjur, pastarätter, milda ostar samt sallader.
Systembolaget: 139.00 SEK