IT

TOLA Grillo Vini di Sicilia

Fisk
Fisk
Skaldjur
Skaldjur
Apértif
Apértif
Sällskapsdryck
Sällskapsdryck
Bufférätter
Bufférätter

Azienda Vitivinicola Tola har i generationer producerat högklassiga viner på Siciliens högland. Detta vin är en fin representant för en av Siciliens allra äldsta inhemska druvsorter – Grillo. Vinet är framtaget i producentens anläggning vid Bosco Falconeria där druvorna skördades för hand under september månads första vecka.

Om leverantören

Az. Vitivinicola G. Tola & C. s.a.s. Vini Tola
I över tre generationer har familjen Delisi odlat Siciliens karakteristiska druvor på sina ägor Bosco Falconeria och Giambascio. Båda är belägna på cirka 400 meter över havet vilket ger för druvorna en behaglig kyla under nattens timmar. Rent geografiskt återfinner du egendomarna mellan Palermo och Trapani på öns västra sida. Här värmer vinden Sirocco från den afrikanska kontinenten under dagtid medan sjöbrisen svalkar under natten. Vingårdarna är planterade med 4600 rankor per hektar som är uppbundna enligt Guyotmetoden och med ett sködeuttag på måttliga 2 kilo per ranka vilket ger en hög fruktighet i de druvor som skördas.

Inspirationslänkar

Privatimport

Mer information om hur Granqvist kan hjälpa dig med privatimport, via Systembolaget.

Kontakta oss

Granqvist Beverage House AB
Tel 0502-148 88
info@granqvistbev.se

Tipsa en vän

Skriv ut

Dela

Sötma: 1
Sötma
Fyllighet: 5
Fyllighet
Fruktsyra: 7
Fruktsyra
Systembolags nr: 79255
Produkt: Vitt vin
Torrt, Fylligt & Smakrikt
Sortiment: Beställningssortiment
Förpackning: Helflaska
Förslutning: Skruvkork
Volym: 750
Årgång: 2015
Producent: Az. Vitivinicola G. Tola & C. s.a.s.
Land: Italien
Område: Sicilien
Syra: 5,8 g/l
Restsocker: 3,4 g/l
Alkoholhalt: 13 vol%
Hållbarhet: Minst 3 år
Dricktemperatur: 6 - 8 °C
Druva: Grillo (100%)
Färg: Ljusgul med grönt inslag
Doft: Stor med härligt inslag av mineral, citrus och persika
Smak: Frisk och fruktig med en fin nyanserad finish
Jordmån: Sandblandad lera med inslag av grus
Framställning: Noga selekterade druvor ångtvättas och pressas därefter mycket försiktigt vid 4 grader Celsius. Musten får sedan jäsa under strikt temperatukontroll vid 16 - 18 grader, allt för att behålla frukt och friskhet i vinet. Därefter får vinet mogna på ståltank innan det buteljeras.
Passar bra till: Fisk och skaldjur, pastarätter, aperitif, bufferätter samt på egen hand.
Systembolaget: 105.00 SEK