Ardmore 2000 Single Malt 15 YO Cask Strength Pearls of Scotland

Apértif
Apértif
Sällskapsdryck
Sällskapsdryck

Ardmore Distillery byggdes 1898 av Techer & Sons. Det ligger vid floden Bogie i östra delen av Speysideområdet och delar plats med de berömda Aberdeen Angus. Åren 1955 samt 1974 byggdes destilleriet ut för att kunna förse Teachers med baswhisky till sina många blends. Det är därför relativt sällsynt att hitta egentappning på Ardmore. Speciellt äldre. Man krossar själva den förbeställda malten i en Bobykvarn och använder tre olika jästkulturer i mäskningen. 14 jäskar, 4 mäsk-och 4 spritpannor ser till att 70.000 liter/vecka tas fram. Den mest rökiga whiskyn från Speyside. Whiskyn är tappad av det oberoende företaget Gordon & Company Ltd som är ett företag beläget i Glasgow. De har specialicerat sig på att nosa upp bra och gammal/mogen caskwhisky hos olika destillerier och tappar sedan dessa under beteckningen Pearls of Scotland.

Om leverantören

Gordon and Company Ltd
Det oberoende bolaget Gordon & Co är ett fristående företag som specialiserar sig på inköp och och tappning av högkvalitativ whisky från skotska destillerier. Det vill säga en "independent bottler". Denna serie av tappningar lanseras under namnet "Pearls of Scotland" och är alltid caskstrength (ej nedvattnad). Företaget arbetar även med andra produkter från de de brittiska öarna.

Inspirationslänkar

Privatimport

Mer information om hur Granqvist kan hjälpa dig med privatimport, via Systembolaget.

Kontakta oss

Granqvist Beverage House AB
Tel 0502-148 88
info@granqvistbev.se

Tipsa en vän

Skriv ut

Dela

Sötma: 6
Sötma
Fyllighet: 8
Fyllighet
Rökighet: 5
Rökighet
Systembolags nr: 87271
Produkt: Whisky
Malt, Single Malt
Sortiment: Beställningssortiment
Förpackning: Helflaska
Förslutning: Twintop
Volym: 700
Årgång: 2000
Ålder: 15 Y O
Producent: Gordon and Company Ltd
Land: Storbritannien
Område: Skottland
Distrikt: Speyside
Alkoholhalt: 55,8 vol%
Dricktemperatur: 18 - 20 °C
Färg: Guldbrun
Doft: Medelsöt med inslag av honung, malt, ek och rök
Smak: Mild och maltig med balanserad sötma och toner av smör, ek och torv
Framställning: Traditionell metod med destillering i kopparpannor. Destillerad i maj 2000. Lagring sker på amerikanska bourbonfat, både nya och begagnade (refills). Här har detta skett i 15 år. Buteljering skedde i september 2015.
Systembolaget: 1199.00 SEK