Ardmore 2008 Peated Single Malt 11 YO Cask Strength Duncan Taylor – Octave Range

Apértif
Apértif
Sällskapsdryck
Sällskapsdryck

Ardmore Distillery byggdes 1898 av Techer & Sons. Det ligger vid floden Bogie i östra delen av Speysideområdet och delar plats med de berömda Aberdeen Angus. Åren 1955 samt 1974 byggdes destilleriet ut för att kunna förse Teachers med baswhisky till sina många blends. Det är därför relativt sällsynt att hitta egentappning på Ardmore. Speciellt äldre. Man krossar själva den förbeställda malten i en Bobykvarn och använder tre olika jästkulturer i mäskningen. 14 jäskar, 4 mäsk-och 4 spritpannor ser till att 70.000 liter/vecka tas fram. Den mest rökiga whiskyn från Speyside. Whiskyn är tappad av det oberoende företaget Duncan Taylor Scotch Whisky Ltd.

Om leverantören

Duncan Taylor Scotch Whisky Ltd
Duncan Taylor Scotch Whisky Limited är en så kallad independent bottler, som specialiserat sig på att köpa in whisky av hög kvalitet från olika skotska destillerier. Företaget grundades i Glasgow år 1938 och har idag en av de största privata samlingarna av whiskyfat med skotsk, lagrad single malt och single grain. I Huntly, Speyside, finns Duncan Taylors egen anläggning för fatlagring, tappning och tunnbindning. Verksamheten ägs sedan 2002 av skotten Euan Shand. Hösten 2020 lanserar Granqvist Beverage House whisky från linjena "The Octave", "Dimensions" och "Rare Auld Grain". För information om produkterna, se respektive whiskys artikelblad.

Inspirationslänkar

Privatimport

Mer information om hur Granqvist kan hjälpa dig med privatimport, via Systembolaget.

Kontakta oss

Granqvist Beverage House AB
Tel 0502-148 88
info@granqvistbev.se

Tipsa en vän

Skriv ut

Dela

Sötma: 5
Sötma
Fyllighet: 8
Fyllighet
Rökighet: 9
Rökighet
Systembolags nr: 83385
Produkt: Whisky
Malt, Single Malt
Sortiment: Beställningssortiment
Förpackning: Flaska
Förslutning: Naturkork
Volym: 700
Årgång: 2008
Ålder: 11
Producent: Duncan Taylor Scotch Whisky Ltd
Land: Storbritannien
Område: Skottland
Distrikt: Speyside
Alkoholhalt: 54,3 vol%
Dricktemperatur: 18 - 20 °C
Färg: Guldbrun
Doft: Medelsöt med inslag av honung, malt, ek och rök
Smak: Mild och maltig med balanserad sötma och toner av smör, ek och torv
Framställning: Traditionell metod med destillering i kopparpannor. Destillerad i maj 2008. Lagring sker på amerikanska bourbonfat, både nya och begagnade (refills). Här har detta skett i 11 år. Buteljering skedde i september 2019. Detta är en "peated" vilket innebär mer rök än vanligt.
Systembolaget: 1095.00 SEK