Glenturret 1994 Single Malt 21 YO Cask Strength Pearls of Scotland

Glenturret, beläget norr om Edinburgh och väster om Perth i de sydliga högländerna, har en lång historia.Det daterar sig tillbaka till 1775 då det grundades helt olagligt under namnet Hosh Distillery. Namnet Glenturret får destilleriet 1875 genom att den nya ägaren Thomas Stewart tar över driften. Därefter har destilleriet haft olika ägarstrukturer och var under en tid nedlagt (1929 – 1957). Idag ägs det av Edrington (70%) tillsammans med William Grant & Sons (30%). Destilleriet är ett av de minsta i Skottland men mycket välbesökt. Detta beror delvis på The Famous Grouse Experience, ett center för det välkända varumärket. En liten del av Glenturrets whisky finns med i denna blend. Destilleriets enda egna officiella buteljering är en 10 år gammal single malt. Destilleriets mest kända invånare var katten Towser som efter 24 år som destillerikatt hedrades med en bronsstaty och omnämnande i Guiness rekordbok för sin enorma musfångst. Whiskyn är tappad av det oberoende företaget Gordon & Co.

Om leverantören

Gordon and Company Ltd
Det oberoende bolaget Gordon & Co är ett fristående företag som specialiserar sig på inköp och och tappning av högkvalitativ whisky från skotska destillerier. Det vill säga en "independent bottler". Denna serie av tappningar lanseras under namnet "Pearls of Scotland" och är alltid caskstrength (ej nedvattnad). Företaget arbetar även med andra produkter från de de brittiska öarna.

Inspirationslänkar

Privatimport

Mer information om hur Granqvist kan hjälpa dig med privatimport, via Systembolaget.

Kontakta oss

Granqvist Beverage House AB
Tel 0502-148 88
info@granqvistbev.se

Tipsa en vän

Skriv ut

Dela

Sötma: 6
Sötma
Fyllighet: 4
Fyllighet
Rökighet: 3
Rökighet
Systembolags nr: 85049
Produkt: Whisky
Malt, Single Malt
Sortiment: Beställningssortiment
Sista försälj. dag: 2020-09-02
Förpackning: Helflaska
Förslutning: Twintop
Volym: 700
Årgång: 1994
Ålder: 21 YO
Producent: Gordon and Company Ltd
Land: Storbritannien
Område: Skottland
Distrikt: Eastern Highlands
Alkoholhalt: 55 vol%
Dricktemperatur: 20 °C
Färg: Gyllene
Doft: Blommig, maltig och pepprig med en touch av rök
Smak: Lätt, medelsöt, välbalanserad med inslag av nöt, malt, honung och vanilj.
Framställning: Traditionell metod där man anväder sig av egenmältat korn för att destillera i sina kittelpannor. Tillverkningen är liten - endast drygt 150.000 liter per år.
Passar bra till: Aperitif, mörk choklad, goda cigarrer samt till kaffet efter maten.
Systembolaget: 1459.00 SEK