Nu utökar vi vårt sortiment av irländsk whiskey med två riktigt fina nyheter från Glendalough Distillery. Destilleriet ligger i en dalgång vid östkusten och producerar whiskey och gin enligt gamla hantverkstraditioner – med ett stort mått nytänkande. Lanseras i Systembolagets beställningssortiment den 10 juni!

 

”MILSTOLPE FÖR DEN IRLÄNDSKA WHISKEYN”

Destilleriet menar att Glendalough Pot Still Virgin Irish Oak Finish 43 % är något av en milstolpe för den irländska whiskeyn: De har nämligen lagrat denna Pot Still ett år i fat av irländsk ek. Faten har tillverkats av 140-åriga ekar som vuxit i området runt destilleriet.

Whiskeyn är mycket välbalanserad och fruktig. Den bjuder på angenäm doft och smak av rostad ek och vanilj samt den lätta kryddighet som kännetecknar Pot Still.

Pot Still, som är vanligt på Irland, innebär att man kombinerar mältat och omältat korn. Annars brukar endast mältat korn användas.

Nr 83335, pris 599 kr i beställningssortimentet. Detaljerad information och beställning!

 

 

 

 

KOMPLEX MED LJUVA TONER AV EXOTISK FRUKT

Glendalough Single Cask Madeira Finish 42 % är en specialversion av destilleriets Double Barrel. Den får sin slutliga finish i fat som använts för canteirolagrad Madeira.

2017 fick den utmärkelsen ”Best Irish Single Grain” och når en kvalitetsnivå som enligt destilleriet är nästan omöjlig att överträffa!

”Madeiran” lockar med en doft av exotisk frukt, apelsinzest och marmelad (onlinecasinos-australia.com). Smaken är komplex, men lättillgänglig, och har tydliga inslag av russin, mörka körsbär, vanilj och plommon med lite pepprighet i avslutningen.

Nr 80360, pris 499 kr i beställningssortimentet. Detaljerad information och beställning!

 

 

 

 

TOPPWHISKEY FÅR UPPDATERAD DESIGN

Glendalough Double Barrel Single Grain är något av destilleriets stolthet och har fått ny design. (Under kort tid säljs den med både gammal och ny design). Grain blandas traditionellt med annan whiskey men här handlar det om single grain. Den har först fått vila i gamla bourbonfat för att få sin slutliga finish i fat som tidigare innehållit Oloroso-sherry.

Resultatet är en blommig whiskey med doft av körsbär, fikon och kastanj. Smaken är mild och rund med inslag av smörkola, honung, fikon och karamell samt ton av brunt socker från sherryfaten.

Nr 85800, pris 449 kr i beställningssortimentet. Detaljerad information och beställning!