Rosa bukett för sköna kvällar

Ett glas rosé är underbart att avnjuta varma dagar och ljumma kvällar! Vi har fyra rosa godbitar – från Frankrike och Tyskland – som passar riktigt bra i sommar. Skål!

Kan det bli mer sommarkänsla än att servera ett glas rosaskimrande rosé på terrassen? Våra fyra fina roséviner är olika personligheter som passar bra vid olika tillfällen. Beställ hem hela kvartetten så du är förberedd för kommande lata sommardagar!

 

 

Domaine des Féraud Cuvée Prestige 2018

är sommarens rosényhet! Det är ett ekologiskt, torrt, fruktigt och smakrikt vin som görs på fem blå druvsorter: Cabernet Sauvignon, Cinsault, Grenache, Rolle samt Syrah. Doften är elegant blommigt med inslag av persika och hallon. Smaken är fyllig med toner av persika och hallon. Passar utomordentligt bra till fisk, kyckling, bufférätter och ostar samt som apéritif och sällskapsvin.

Nr 71251, pris 149 kr. Du beställer vinet här!

 

 

 

 

 

Rosalie Rosé Dry 2017

från kooperativet i Deidesheim i Tyskland görs av sex druvsorter, vilket är ovanligt många när det gäller rosé. Fem av sorterna – som kan variera från år till år – pressas och fermenteras tillsammans. Det vackert hallonröda vinet får sedan sin slutliga smak- och färgbalans med en väl avvägd andel Cabernet Sauvignon-druvor.

Rosalie Rosé Dry har en fin doft av röda bär, stor fruktighet med lång avslutning. Perfekt att dricka som apéritif, till sommarens goda sallader, skaldjur eller på egen hand.

Nr 78406, pris 99 kr. Du beställer vinet här!

 

 

 

 

Portugieser Weissherbst QbA 2018/2019

kommer också från Deidesheim och görs enbart på den blå druvan Portugieser som får jäsa i en knapp vecka innan filtrering och buteljering. Weissherbst ska enligt den tyska vinlagen göras av en enda blå druv-sort och druvorna ska komma från samma ort. Vinet är halvtorrt och saftigt lättdrucket med fina toner av jordgubb och hallon. Utmärkt som apéritif och på terrassen, till de flesta sallader, kallskuret, lättare kötträtter och stekt fisk.

Nr 73763, pris 99 kr. Beställ här!

 

 

 

 

PRISSÄNKT från 1 juni!

Château Les Valentines Côtes de Provence Rosé 2017
är ett ekologiskt, torrt rosévin. Det görs av blå druvor – Grenache, Cinsault, Syrah och Mourvedre – som efter pressning jäser med druvskalen i 16 timmar. Då blir det ett friskt vin med inslag av grapefrukt, fänkål och torkade örter. Läckert som apéritif, till milda ostar, risotto samt grillade kött- och fiskrätter.

Nr 71474, pris 149 kr (tidigare 199 kr). Beställ här!