ZA

Classic Cabernet Sauvignon Boland Cellar

Nötkött
Nötkött
Lammkött
Lammkött
Fågel, småvilt
Fågel, småvilt

Cabernet Sauvignon är en ädel druva, känd för att producera viner med färgintensitet och karaktäristiska smaker som björnbär och blåbär. Druvorna i det här vinet kommer från odlingar i södra delarna av Paarl – ett område med varierande klimatzoner (från kust till Paardeberg). Boland Cellar samarbetar med The Bee Effect och för varje flaska vin som säljs planteras ett träd som ska locka till sig och förse honungsbin med näring!

Om leverantören

Boland Cellar
Staden och vinregionen Paarl ligger nordost om Kapstaden. Redan på 1680-talet planterade invandrade franska hugenotter de första vinrankorna i området. Hugenotter var franska protestanter som lämnade hemlandet i samband med den tidens religiösa förföljelser. Grunden till det vineri som i dag heter Boland Cellar lades år 1939. Då bestämde sig ett fyrtiotal vinodlare i området runt Paarl att gå ihop och börja pressa sina druvor i en gemensam anläggning. Verksamheten växte och sommaren 1941 beslutade nio av dem att starta ett eget vineri som såsmåningom fick namnet Boland Cellar. Boland Cellar omfattar cirka 1 900 hektar vinodlingar i hela Kapregionen – från Paarl och Malmesbury till Durbanville och Berg River Valley. Odlingarna ligger i en mängd olika terroir vilket ger en stor bredd med smakrikedom och finess. Boland Cellar jobba med hållbarhet på flera plan. WIETA-certifierade och akrediterade IPW Integrity and Sustainability Seal Codes, som tillåter spårbarhet från mark till flaska. Som styrelsemedlemmar i Wines of South Africa (WOSA) spelar de en viktig roll i hållbarhetsarbetet för den sydafrikanska vinindustrin. Boland Cellar samarbetar också med The Bee Effect och för varje flaska vin som säljs planetras ett träd som ska locka och ge näring till honungsbin!

Inspirationslänkar

Privatimport

Mer information om hur Granqvist kan hjälpa dig med privatimport, via Systembolaget.

Kontakta oss

Granqvist Beverage House AB
Tel 0502-148 88
info@granqvistbev.se

Tipsa en vän

Skriv ut

Dela

Fyllighet: 9
Fyllighet
Fruktsyra: 8
Fruktsyra
Strävhet: 5
Strävhet
Systembolags nr: 59447
Produkt: Rött vin
Medelfylligt, Stramt & Nyanserat
Sortiment: Beställningssortiment
Lanseringsdag: 2023-02-01
Förpackning: Helflaska
Förslutning: Skruvkork
Volym: 750
Årgång: 2020
Producent: Boland Cellar
Land: Sydafrika
Område: Coastal Region
Syra: 5,8 g/l
Restsocker: 4,6 g/l
Alkoholhalt: 14 vol%
Dricktemperatur: 16-18 °C
Druva: Cabernet Sauvignon (100%)
Färg: Mörkt röd
Doft: Toner av svarta vinbär och hibiskus.
Smak: Elegant, druvtypisk med toner av mörk frukt, svarta vinbär och hibiskus.
Jordmån: Granitjordaroch skifferjordar
Framställning: Druvorna skördas vid en mustvikt av 25° följt av avhärdning och blötläggning i 24 timmar. Alkoholjäsning vid högre temperaturer i 14 dagar. Regelbundna överpumpningar. Varsam lagring på äldre fat i cirka fyra månader.
Passar bra till: Kötträtter av nöt, lamm och småvilt.
Systembolaget: 149.00 SEK