ES

VivaltuS

Fläskkött
Fläskkött
Nötkött
Nötkött
Lammkött
Lammkött
Viltdjur
Viltdjur
Fågel, småvilt
Fågel, småvilt

Uttrycksfullt, aromatiskt och elegant med toner av svarta körsbär, mogna plommon och mörk frukt. Inslag av svartvinbärssylt och milda kryddor såsom vanilj och kardemumma. Kanel i kombination med fin rostning. VivaltuS representerar någon helt nytt från Ribera del Duero; ett annorlunda, elegant och fräscht vin som speglar landskap, terroir och vingård i varje flaska. Skapat av vinkamaren Montxo Martínez tillsammans med Jean-Claude Berrouet. Druvorna kommer från några av de bästa vingårdslägena i Ribera del Duero, från mycket gamla vinstockar som växer på en altitud på mellan 800 och 1000 meter över havet. Det här vinet har fått mycket fina betyg av kända kritiker: 97/100 poäng av Tim Atkin, 96/100 poäng av Robert Parker, 96/100 poäng av GuíaPeñín, 96/100 poäng av Jane Anson samt 17,5/20 poäng av Jancis Robinson.

Om leverantören

Bodega VivaltuS
I mitten av tre dalar, mellan de medeltida slotten Peñafiel och Curiel de Duero, ligger Bodega VivaltuS. Naturområdet är känt som Valle del Cuco och hit söker sig gärna fåglar som örnar, gamar, gökar, näktergalar och tranor. Vineriet är integrerat i en kulle och smälter väl in i landskapet. Det är uppbyggt på ett sätt som gör det möjligt att endast använda sig av gravitationen vid vinifieringen (istället för pumpar). Detta för att kunna behandla druvorna med största möjliga respekt. Vinerna görs av vinmakare Montxo Martínez, i nära samarbete med den tekniske rådgivaren Jean-Claude Berrouet. VivaltuS har odlingar i La Aguilera, Fuentenebro, Guimiel de Izán, Anguix, Peñafiel, Curiel de Duero och Atautaområde. Odlingarna är mellan 50 och 100 år gamla och ligger på höjder från 750 till 1000 meter över havet. Skördeuttaget är mycket lågt och överstiger sällan 3 000 kg/ha.

Inspirationslänkar

Privatimport

Mer information om hur Granqvist kan hjälpa dig med privatimport, via Systembolaget.

Kontakta oss

Granqvist Beverage House AB
Tel 0502-148 88
info@granqvistbev.se

Tipsa en vän

Skriv ut

Dela

Fyllighet: 10
Fyllighet
Fruktsyra: 9
Fruktsyra
Strävhet: 6
Strävhet
Systembolags nr: 94868
Produkt: Rött vin
Fylligt, Stramt & Nyanserat
Sortiment: Tillfälligt Sortiment Exklusiv
Förpackning: Helflaska
Förslutning: Naturkork
Volym: 750
Årgång: 2016
Producent: Bodega VivaltuS
Bodegas Grupo Yllera, S.L
Land: Spanien
Område: Castilla-y-Leon
Distrikt: DO Ribera del Duero
Syra: 4,98 g/l
Restsocker: 1,6 g/l
Alkoholhalt: 14,5 vol%
Dricktemperatur: 18 °C
Druva: Tempranillo (97%), Merlot (1,5%), Cabernet Sauvignon (1,5%)
Färg: Intensivt lila med nyanser av granatäpple.
Doft: Aromatisk, mörka bär, svartvinbärssylt. Milda kryddor som vanilj,kardemumma
Smak: Komplex med djup och längd. Lena taniner och fruktighet.
Jordmån: Sandiga och kalkrika lerjordar omgivna av tallskog.
Framställning: Noggrann selektering av druvor i såväl vingård som vineri. Varje vinfält vinifieras separat och endast gravitationen används vid vinifieringen (man undviker att använda mekaniska system). Fermentering med naturlig jäst och minimal påverkan. Fatlagrat på nya, extra fina franska ekfat (20%) och franska ekfat använda för andra gången (80%).
Passar bra till: Kötträtter av fläsk, nöt, lamm och vilt.
Systembolaget: 991.00 SEK