FR

Domaine des Féraud Cuvée Prestige Organic

Fisk
Fisk
Fågel, småvilt
Fågel, småvilt
Apértif
Apértif
Ostar
Ostar
Bufférätter
Bufférätter

Denna Cuvée Prestige är Domain des Férauds viktigaste vin. Genom att samla de bästa av Cinsault-, Syrah-, Cabernet Sauvignon-, Grenache- och Rolle-druvor, ska denna Cuvée Prestige vara det mest trogna uttrycket för producentens terroir. Idag producerar Domain des Férauds huvudsakligen roséviner, men även en mindre mängd vita och röda viner.

Om leverantören

Domaine des Féraud
I Vidauban, bara 30 kilometer från Saint Tropez, finner du Domaine des Féraud. De över 35 hektar stora ägorna ligger i hjärtat av rosévinets hembygd "Côtes de Provence", där rosa viner har producerats i mer än 2000 år. Bakom Domaine des Féraud står Markus och Annerose Conrad tillsammans med barnen Carlotta, Emilia, Roberta och Friedrich. När Markus Conrad fyllde 50 år lovade han sig själv att uppfylla sin dröm om att äga en vingård i Provence. Två år senare blev drömmen verklighet. Idag producerar Domaine des Féraud ekologiska viner, med fokus på högklassig rosé.

Inspirationslänkar

Privatimport

Mer information om hur Granqvist kan hjälpa dig med privatimport, via Systembolaget.

Kontakta oss

Granqvist Beverage House AB
Tel 0502-148 88
info@granqvistbev.se

Tipsa en vän

Skriv ut

Dela

Sötma: 1
Sötma
Fyllighet: 8
Fyllighet
Fruktsyra: 6
Fruktsyra
Systembolags nr: 71251
Produkt: Rosévin
Torrt, Fruktigt & smakrikt
Sortiment: Beställningssortiment
Förpackning: Flaska
Förslutning: Naturkork
Ekologiskt: Ja
Volym: 750
Årgång: 2018
Producent: Domaine des Féraud
Land: Frankrike
Område: Provence
Distrikt: Cotes de Provence
Syra: 3,1 g/l
Restsocker: 0,3 g/l
Alkoholhalt: 12 vol%
Hållbarhet: 2 - 3 år
Dricktemperatur: 8 - 10 °C °C
Druva: Cinsault (30%), Syrah (22%), Grenache (21%), Cabernet Sauvignon (18%), Rolle (9%)
Färg: Ljus rosa
Doft: Elegant blommig med inslag av hallon och rosor
Smak: Fyllig smak med inslag av persika och hallon
Jordmån: Sandig lerjord med inslag av kvartsstenar
Framställning: Druvorna är noggrannt selekterade och skördades i slutet av augusti och i början av september. Druvorna pressas och jäsningen sker i rostfria tankar. Sen filtreras vinet och lagras ca 6 månader på ståltank innan en blend görs av de olika duvornas till en färdig cuvée. Därefter tappas vinet på flaskor och vinet är färdigt för konsumtion.
Passar bra till: Fisk, kyckling, bufférätter, ostar, aperitif eller som sällskapsvin.
Systembolaget: 101.00 SEK