Auberginesalsa

  • 1 finhackad sauterad gul lök
  • 2 aubergine ca 275–300 g
  • 4 msk mortlade rostade sesamfrön
  • ½ tsk finhackad mynta
  • 3 msk skånsk senap
  • rasp från en lime
  • 2 msk limejuice
  • 1 dl crème fraîche
  • ½ dl majonnäs
  • salt och grovmald svartpeppa
  • 2 msk finhackad persilja

 

Baka aubergine hel i ugn ca 1 timma och låt svalna. Dela den och skrapa ur den med en sked. Finhacka eller mixa med lök, sesamfrön och limejuice. Tillsätt limerasp, mynta, senap, crème fraiche, majonnäs, salt, peppar och persilja.

 

SNAPSREKOMMENDATION – SMÅLANDSSNAPS

Smålandssnaps smaksätts enligt recept och har en doft av timjan, fläder, fänkål och anis. Passar bra till auberginesalsans fräscha toner av lime och kryddor. Smålandssnaps ingår i En Back Snaps Röda Backen (nr 141, 299 kr), men säljs också i 500 ml-flaska i beställningssortimentet (nr 70121, pris 269 kr).