4 PORTIONER

  • 250 g färsk broccoli
  • 250 g frysta sojabönor
  • 2 ägg
  • 3 msk Maizena majsstärkelse
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 150 g fetaost
  • 2 msk olivolja

 

SÅS

  • 2 dl matyoghurt
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 1 krm salt
  • 1 krm nymald svartpeppar

 

SALLAD

  • 250 g färsk broccoli
  • 100 g gemsallad
  • 1 burk stora gröna oliver (200 g)
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 1/2 kruka dill

 

TILLBEHÖR

  • nybakat surdegsbröd

 

SÅS: Blanda yoghurt och citronskal. Krydda med salt och peppar. Låt stå i kylen tills det är dags för servering.
SALLAD: Ansa och hyvla broccolin tunt på mandolin. Lossa bladen från salladen. Låt oliverna rinna av. Blanda broccoli, sallad och oliver med olja och peppar. Repa över dillen.


BIFFAR:
Skär broccolin i mindre bitar. Tina upp sojabönorna enligt anvisning på förpackningen. Mixa broccoli och bönor i matberedare. Tillsätt ägg och majsstärkelse och krydda med salt och peppar. Smula fetaosten och blanda den med grönsakssmeten.

Forma smeten till små biffar, gärna med ett matskedsmått. Stek dem i olja cirka 3 minuter på varje sida.

Servera biffarna direkt med sallad, sås och bröd.

 

I GLASET

Till broccolibiffar rekommenderar vi ett glas Xavier Santana DOC Palmela. Ett kryddig och mycket fruktig rödvin med inslag av plommon, vanilj och kakao. Nummer 2530, pris 79 kr.

Även det vita Tierra Salvaje Chardonnay 2014 passar fint till rätten. Ett ungdomlig, fruktig torrt vin med inslag av päron, tropisk frukt och citrusskal. Nr 6275, pris 105 kr.