4 PORTIONER

  • 250 g färsk broccoli
  • 250 g frysta sojabönor
  • 2 ägg
  • 3 msk Maizena majsstärkelse
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 150 g fetaost
  • 2 msk olivolja

 

SÅS

  • 2 dl matyoghurt
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 1 krm salt
  • 1 krm nymald svartpeppar

 

SALLAD

  • 250 g färsk broccoli
  • 100 g gemsallad
  • 1 burk stora gröna oliver (200 g)
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 1/2 kruka dill

 

TILLBEHÖR

  • nybakat surdegsbröd

 

SÅS: Blanda yoghurt och citronskal. Krydda med salt och peppar. Låt stå i kylen tills det är dags för servering.
SALLAD: Ansa och hyvla broccolin tunt på mandolin. Lossa bladen från salladen. Låt oliverna rinna av. Blanda broccoli, sallad och oliver med olja och peppar. Repa över dillen.


BIFFAR:
Skär broccolin i mindre bitar. Tina upp sojabönorna enligt anvisning på förpackningen. Mixa broccoli och bönor i matberedare. Tillsätt ägg och majsstärkelse och krydda med salt och peppar. Smula fetaosten och blanda den med grönsakssmeten.

Forma smeten till små biffar, gärna med ett matskedsmått. Stek dem i olja cirka 3 minuter på varje sida.

Servera biffarna direkt med sallad, sås och bröd.