Sill- och Snapsplanka

Precis som namnet avslöjar är Sill- och snapsplanka just en planka med sillar och snapsar. Ett annorlunda inslag på påskbordet, där du kan prova olika snapsar till olika sillinläggningar. Vi har utgått från snapsarna i En Back Snaps Röda Backen och kombinerat dem med sillar framtagna av kocken Nichlas Fransén. Du behöver ingen planka, det går alldeles utmärkt att servera sillen och snapsen ändå!

 

Du behöver:

 

Gör såhär:

Lägg upp några sillbitar av varje smak i de små skålarna (en sillsort per skål). Fyll upp cirka 1 cl  snaps i varje glas. Ställ sillarna framför snapsglasen (som på bilden). Vi gjorde följande kombinationer:

 

Grappa- och gräslökssill
Annebergs Kornbränvin (ett rent kornbränvin med gamla anor)

 

Lingonsill
Smålandssnaps (kryddad med bl.a. timjan, fläder, fänkål och anis)

 

Vänernsill
Västkustsnaps (kryddad med bl.a. nypon, slånbär och björnbär)

 

Whisky- och senapssill
Fäbodsnaps (kryddad med bl.a. anis, fänkål och honung)

 

Norrlandssill
Västgötasnaps (kryddad med bl.a. körsbär och vinbär)

 

Krämig sill med sherry och pepparrot
Hirkum Pirkum (kryddad med bl.a. johannesört, honung och sherry)

 

Prova våra kombinationer eller hitta din egen favorit!