Recept: Nichlas Fransén

4 PORTIONER

  • 4 ryggbiff/entrecote á 200 g
  • 200 g rucolasallad
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk balsamvinäger
  • salt och svartpeppar
  • flingsalt
  • hyvlad parmesan till garnering

 

PARMESANKRÄM

  • ca 80 g riven parmesanost
  • 2 dl crème fraîche
  • salt och peppar

 

Gnid in köttet med salt och peppar. Stek eller grilla köttet, 55 grader för medium eller cirka 62 grader för välstekt. Låt det vila några minuter.

Tranchera tunt och fördela köttet på tallrikarna. Ringla över olivolja och balsamvinäger. Spritsa eller klicka ut parmesankräm på några ställen och dekorera med lite hyvlad parmesanost. Fördela rucolasalladen på tallrikarna.

Servera gärna med rostade tomater och grillad sparris som på bilden.

Parmesankräm: Blanda samman alla ingredienser och rör om tills du får en fin krämig konsistens. Fördela på tallrikarna och servera!

 

TIPS! Denna rätt går lika bra att äta varm som kall.

 

I GLASET

 

Ivory & Burt Red Blend 2018. Rött fylligt vin från Kalifornien med angenäm doft och smak av mogna mörka bär och kryddiga fattoner. Nummer 2497, pris 149 kronor. Beställ HÄR!

 

 

 

 

 

 

 

 

Valpolicella Classico Superiore DOC Ripasso Cantina ”I Scriani”. Rött fylligt vin från Veneto i Italien. Utvecklad kryddig smak med inslag av fat och örter. Nummer 73779, pris 179 kronor. Beställ HÄR!