Medelhavspanna med saffran

Till 4 portioner behöver du:

  • 500 g färsk skinka, strimlad
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 purjolök, strimlad
  • 1 msk flytande margarin
  • 1 msk olivolja
  • 1 fänkålsstånd, strimlat (spar dillen)
  • 2 msk koncentrerad apelsinjuice
  • 3 dl tomater, hela, konserverade
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 tsk dragon
  • salt och svartpeppar
  • 1/2 g saffran
  • 250 g pasta

 

Fräs lök och purjolök i margarin och olja, tillsätt köttet och bryn ytterligare fem minuter. Tillsätt fänkål, juice, tomater, vitkål och dragon. Smaka av med salt och peppar. Kokka upp saffranet i lite vatten och tillsätt det. Låt sjuda några minuter. Servera med kokt pasta och garnera med fänkålsdillen.