Till 4 portioner
- 1 fläskfilé av unggris (ca 400 g)
- 5 dl grovtärnad karljohanssvamp
- 50 g smör
- 2 dl myntablad, finhackad
- nymald svartpeppar
- ramslöksolja
- några droppar vit tryffelolja
- salt
Putsa filén från hinnor och senor. Klappa in salt runt om. Låt gärna vila ett tag om köttet kommer direkt från kylen. Stek svampen i cirka 40 gram av smöret tills den är krispig och fått lite färg. Har svampen varit fryst får den först förvällas i hett vatten några minuter innan den torrsteks tills all vätska är borta, sedan smörsteker man som ovan. Salta och peppra.
Stek filén gyllenbrun runt om i resten av smöret på hög värme cirka 1 minut. Flytta runt köttet i stekpannan för att undvika att smöret bränns och för att ta upp värmen ur hela pannan. Köttet ska vara rosa i mitten; steks det för länge tappar rätten magin, så var varsam! Låt vila 5 minuter. Rulla sedan filén i myntahacket, skär upp i 3 cm tjocka skivor och servera på en bädd av karljohanssvamp. Peppra vid behov. Ringla över olja och servera omedelbart.