I mitten av tre dalar, mellan de medeltida slotten Peñafiel och Curiel de Duero, ligger Bodega VivaltuS. Naturområdet är känt som Valle del Cuco och hit söker sig gärna fåglar som örnar, gamar, gökar, näktergalar och tranor. Vineriet är integrerat i en kulle och smälter väl in i landskapet. Det är uppbyggt på ett sätt som gör det möjligt att endast använda sig av gravitationen vid vinifieringen (istället för pumpar). Detta för att kunna behandla druvorna med största möjliga respekt. Vinerna görs av vinmakare Montxo Martínez, i nära samarbete med den tekniske rådgivaren Jean-Claude Berrouet. VivaltuS har odlingar i La Aguilera, Fuentenebro, Guimiel de Izán, Anguix, Peñafiel, Curiel de Duero och Atautaområde. Odlingarna är mellan 50 och 100 år gamla och ligger på höjder från 750 till 1000 meter över havet. Skördeuttaget är mycket lågt och överstiger sällan 3 000 kg/ha.

Till leverantörens hemsida