Staden och vinregionen Paarl ligger nordost om Kapstaden. Redan på 1680-talet planterade invandrade franska hugenotter de första vinrankorna i området. Hugenotter var franska protestanter som lämnade hemlandet i samband med den tidens religiösa förföljelser. Grunden till det vineri som i dag heter Boland Cellar lades år 1939. Då bestämde sig ett fyrtiotal vinodlare i området runt Paarl att gå ihop och börja pressa sina druvor i en gemensam anläggning. Verksamheten växte och sommaren 1941 beslutade nio av dem att starta ett eget vineri som såsmåningom fick namnet Boland Cellar. Boland Cellar omfattar cirka 1 900 hektar vinodlingar i hela Kapregionen – från Paarl och Malmesbury till Durbanville och Berg River Valley. Odlingarna ligger i en mängd olika terroir vilket ger en stor bredd med smakrikedom och finess. Boland Cellar jobba med hållbarhet på flera plan. WIETA-certifierade och akrediterade IPW Integrity and Sustainability Seal Codes, som tillåter spårbarhet från mark till flaska. Som styrelsemedlemmar i Wines of South Africa (WOSA) spelar de en viktig roll i hållbarhetsarbetet för den sydafrikanska vinindustrin. Boland Cellar samarbetar också med The Bee Effect och för varje flaska vin som säljs planetras ett träd som ska locka och ge näring till honungsbin!

Till leverantörens hemsida