FR

Armagnac Nismes Delclou VSOP

Armagnac Nismes Delclou är en mycket välrenommerad producent i Armagnac. Efter druvskörden, som består av sorterna Ugni Blanc samt Folle Blanche, destilleras basvinet och får sedan mogna på ekfat. Dessa ekfat framställer egendomen på egen hand för att säkerställa kvalitén på den färdiga drycken. Redan 1832 grundades denna kvalitetsfirma som idag fortfarande drivs av samma familj. Kvalitetsklasserna i Armagnac är följande – VSOP = minst 4 år, XO/Napoleon = minst 6 år, Hors d’Age = minst 10 år. Dessutom finns i Armagnac årgångsbetecknade produkter vilket inte förekommer i Cognac. Denna produkt är en blend av olika minst 6 år gamla armagnacs.

Om leverantören

Armagnac Nismes Delclou
Armagnac Nismes Delclou är en mycket välrenommerad producent i Armagnac, sydvästra Frankrike. Företaget grundades redan 1832 vilket gör det till världens äldsta Armagnachus. Familjen Castarède, som driver huset, äger två vinkällare. Den ena ligger på floden Baïses strand och den andra i Mauléon d'Armagnac. I Mauléon d'Armagnac ligger också familjens egendom Château de Maniban. På vingården där odlas Folle Blanche, Colombard och Saint-Emilion. De senaste 20 åren har huset Castaréde vunnit en rad priser i såväl nationella som internationella tävlingar.

Privatimport

Mer information om hur Granqvist kan hjälpa dig med privatimport, via Systembolaget.

Kontakta oss

Granqvist Beverage House AB
Tel 0502-148 88
info@granqvistbev.se

Tipsa en vän

Skriv ut

Dela

Sötma: 6
Sötma
Fyllighet: 6
Fyllighet
Systembolags nr: 86035
Produkt: Armagnac
VSOP
Sortiment: Beställningssortiment
Förpackning: Flaska
Förslutning: Twintop
Volym: 500
Producent: Armagnac Nismes Delclou
Land: Frankrike
Område: Armagnac
Alkoholhalt: 40 vol%
Dricktemperatur: 18 - 20 °C
Färg: Gyllenbrun.
Doft: Stor doft med inslag av vanilj, saffran, cocos och valnötter.
Smak: Mycket smakrik och välbalanserad med mjuk avslutning.
Jordmån: Kalkblandad lerjord
Framställning: Traditionell destillering och lagring på "pièces" som är handgjorda, 400 liter stora ekfat tillverkade av den lokala eken i området. En ek med mörkare ved som visar sig i drycken.
Passar bra till: Digestif efter maten, goda cigarrer, mörk choklad samt kraftiga desserter.
Systembolaget: 461.00 SEK