IT

Grappa di Monovitigno Chardonnay

Grappa är beteckningen på ett destillat som tas fram ur pressresterna från vinframställningen. Monovitigno innebär att grappan är framställd från en enda druva. I det här fallet Chardonnay. Grappa di Monovitigno Chardonnay destilleras i klassiska enkelpannor hos Villa Rosati i Piemonte. Första och sista delen av destillatet har som regel lägre kvalitet. Därför sparas endast den mellersta delen. Den kristallklara grappan lagras på ekfat i mindre än 12 månader för att ge drycken karaktär. Hur en grappa ska avnjutas råder delade meningar om. Men de flesta föredrar den som digestif med en serveringstemperatur på 18–20 grader.

Om leverantören

B&C SRL Terre Miroglio
Större delen av all grappa som säljs kommer från industriella företag med kontinuerlig produktion, så kallad kolonndestillering. Men det finns också mindre destillerier som värnar om de hantverksmässiga tillverkningsmetoderna. Ett exempel är Villa Rosati nära Alba i Piemonte, som håller till i ett vackert gammalt hus på landet med destilleri på bottenvåningen, kontor på ovanvåningen samt lager i källaren. För destilleringen används klassiska enkelpannor i koppar. Druvorna kommer från det ansedda vineriet Azienda
Vinicola Malgrà i Nizza Monferrato, några mil österut i Piemonte. Grappan säljs till oss i Sverige genom vår kontakt B&C SRL Terre Miroglio.

Privatimport

Mer information om hur Granqvist kan hjälpa dig med privatimport, via Systembolaget.

Kontakta oss

Granqvist Beverage House AB
Tel 0502-148 88
info@granqvistbev.se

Tipsa en vän

Skriv ut

Dela

Sötma: 4
Sötma
Fyllighet: 6
Fyllighet
Systembolags nr: 371
Produkt: Grappa
Fatlagrad
Sortiment: Beställningssortiment
Förpackning: Helflaska
Förslutning: Plastkork/syntetkork
Volym: 700
Producent: B&C SRL
Land: Italien
Område: Piemonte
Restsocker: 23 g/l
Alkoholhalt: 40 vol%
Dricktemperatur: 18 - 20 °C
Druva: Chardonnay (100%)
Färg: Vattenklar
Doft: Aromatisk med ton av gräs och päron.
Smak: Elegant, mjuk, fruktig med viss sötma. Eftersmak av russin och kärnor.
Framställning: Normal destillering i enkelpanna av pressresterna från vinframställningen av ett Chardonnayvin. Destilleringen sker i två steg- den första har till syfte att eliminera alla orenheter och bismaker och den andra är till för att ge alkoholhalten en skjuts uppåt. Ekfatslagring i max 12 månader.
Passar bra till: Att njutas efter maten eller till kaffet.
Systembolaget: 399.00 SEK