Solo Cava Brut Organic |
Fisk Fågel, småvilt Sällskapsdryck |
Cava är ett av värdlens mest kända och exporterade mousserande viner. Ursprungsland är Spanien. Cava produceras enligt traditionell metod, med andra jäsningen på flaska. Just den här Cavan från Aranleon är ekologisk och veganvänlig. Den framställs av druvorna Chardonnay (25%) och Macabeu (75%) och har lagrats på jästfällning i 11 månader. Producenten Aranleon har omkring 120 ha vinodlingsmark med tre vingårdar; Los Rincones, Finca Casa la Viña samt Finca El Churro. Druvorna i detta bubbel kommer i huvudsak från Los Los Rincones (Chardonnay) och Finca Casa La Viña (Macabeo).
Om leverantören
Inspirationslänkar
- Hallonsorbet toppad med Champagne
Hummerfärserad rödtunga med palsternackspuré och champagnesås
Smörrostad pilgrimsmussla med blomkålspuré och krispig pancetta
Ostronvariation
Jordärtskocksoppa
Privatimport
Mer information om hur Granqvist kan hjälpa dig med privatimport, via Systembolaget.
Sötma
Fyllighet
Fruktsyra
Systembolags nr: | 51684 |
Produkt: | Mousserande vin Cava |
Sortiment: | Beställningssortiment |
Förpackning: | Helflaska |
Förslutning: | Naturkork |
Ekologiskt: | Ja |
Volym: | 750 |
Producent: | Bodega Aranleon |
Land: | Spanien |
Område: | Valencia |
Distrikt: | Utiel-Requena |
Syra: | 5,66 g/l |
Restsocker: | 8,3 g/l |
Alkoholhalt: | 11,5 vol% |
Hållbarhet: | 3 år |
Dricktemperatur: | 8-9 °C |
Druva: | Macabeu (75%), Chardonnay (25%) |
Färg: | Ljus gul med gröna inslag |
Doft: | Intensiva dofter av päron och äpplen med toner av lime |
Smak: | Fräsch med en väl integrerad syra |
Jordmån: | Kalkhaltig lerjord |
Framställning: | Druvsorterna vinifieras var för sig i temperaturkontrollerade ståltankar. Efter att cuvéen har blandats sker andra jäsningen i flaskan i deras underjordiska källar i konstant naturlig temperatur under 11 månader, undvikandes direkt solljus och vibrationsfritt. |
Passar bra till: | Fördrink, till lättare rätter av fisk och grönsaker, när man firar något. |
Systembolaget: | 161.00 SEK |